Pajotse 400 vanuit GOOIK

C21

Pajotse 400 vanuit GOOIK

Editiepajot_gooik_sporters_foto_marc_colpaert__kopie_
Enkele Rasbeekspurters uit Herfelingen vertrekken aan de Koornmolen in Gooik. - Foto © Marc Colpaert
 

Voor de tweede maal organiseerden de sportregio ’s uit het Pajottenland en de Zuidwest Rand de Pajotse 400 km, een sportief evenement waar de wielertoerist zijn hart kon ophalen! Er was de mogelijkheid om 100, 200 of 400 km af te leggen en dit op 24 uur. De start werd gegeven ter hoogte van de Koornmolen in Gooik.

De dienst sport van de provincie Vlaams-Brabant en Haviland leverden dit jaar samen inspanningen om er een afvalarm evenement van te maken. Overal op het parcours waren afvaleilandjes voorzien, bij de bevoorrading werd ervoor gezorgd dat er zo weinig mogelijk afval geproduceerd werd.

Niet minder dan 71 moedige sporters schreven zich in voor de tocht van 400 km door de regio. Voor de afstanden van 100 en 200 km kwamen ongeveer een tweehonderd sportievelingen zich aanmelden. Op de foto enkele renners van de Rasbeekspurters uit Herfelingen na hun tocht aan de Koornmolen.

Ook zwerfvuil kreeg de nodige aandacht. Haviland ontwikkelde, in samenwerking met het netheidsnetwerk, een campagne rond zwerfvuil bij wielertoeristen. In eerste instantie werd er gekozen om de wielrenners te informeren: er werden enkele infoavonden georganiseerd rond sportvoeding, om hen te informeren rond voeding op de fiets ter voorbereiding op de 400 km lange tocht.

In tweede instantie werd er nagedacht over een afvalhouder op de fiets. Samen met enkele vrijwilligers werd er kritisch naar verschillende ontwerpen gekeken. Drie van de ontwerpen werden tijdens de Pajotse 400 aangeboden aan de wielrenners om te testen op de fiets.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jun 2014
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief