Katia Segers wordt één van de vier sp.a deelstaatsenatoren en legt haar schepenambt in LIEDEKERKE neer

C21

Katia Segers wordt één van de vier sp.a deelstaatsenatoren en legt haar schepenambt in LIEDEKERKE neer

Editiepajot-ingezonden-katia-segers-02072014
ingezonden foto

Katia Segers, schepen van cultuur en communicatie en VUB-professor Communicatiewetenschappen,  werd op 25 mei l.l. met 7169 voorkeurstemmen verkozen als Vlaams volksvertegenwoordiger. Zij wordt nu door sp.a voorgedragen als één van de vier sp.a-deelstaatsenatoren.

Sp.a vraagt Katia Segers, samen met de drie andere deelstaatsenatoren Ingrid Lieten, Bart Van Malderen en Güler Turan en gecoöpteerd senator Bert Anciaux, om in de vernieuwde deelstatensenaat deel te nemen aan de federale besluitvorming en daarbij de belangen te behartigen van de deelstaten. Dankzij de deelstaatsenatoren kunnen de deelstaten immers met elkaar en met de federale overheid in dialoog treden. Het betreft hier een onbezoldigd mandaat.

Volgens het fundamentele principe van de scheiding der machten is het mandaat als deelstaatsenator evenwel onverenigbaar met een uitvoerend lokaal mandaat. Daarom heeft Katia Segers haar mandaat als schepen in Liedekerke met onmiddellijke ingang neergelegd.

Katia Segers vervulde haar schepenmandaat sinds januari 2013 met grote inzet en neemt dan ook met spijt in het hart ontslag. Tegelijk kijkt ze verwachtingsvol uit om in de senaat mee te reflecteren over de toekomst van België.

De inwoners en verenigingen in Liedekerke zullen uiteraard kunnen blijven rekenen op haar  aanwezigheid en steun, nu ook vanuit het Vlaams Parlement en de Senaat.

Voor meer informatie: Katia Segers  (0477/57.24.46)

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jul 2014
Sam Herremans
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief