LIEDEKERKE - Eerste paneel 'Memoriaal van een Wereldoorlog' succesvol onthuld

C21

LIEDEKERKE - Eerste paneel 'Memoriaal van een Wereldoorlog' succesvol onthuld

Editiepajot-ingezonden-paneel-memoriaal-wo-02072014
ingezonden

100 jaar na de moord op Franz-Ferdinand van Oostenrijk, werd in Liedekerke de eerste fase van de attractie ‘Memoriaal van een Wereldoorlog’ onthuld. Het kunstwerk schetst de geschiedenis en figuren die “De Aanleiding” vormden voor de Eerste Wereldoorlog, met de moord op Frans-Ferdinand als hoofdact.

Het memoriaal is een uniek project dat op visueel en artistieke wijze de historiek van WO I schetst en in 4 fases tot leven komt. Dit rond de Sint-Niklaaskerk en het monument van de Gesneuvelde Helden van WOI. Het project is het geesteskind van Filip Callewaert, leerling aan de Gemeentelijke Academie voor Beeldende Kunst, en komt tot stand samen met enkele medeleerlingen van de klas ‘monumentale kunst’ en dankzij ondersteuning van het gemeentebestuur Liedekerke.

De eerste onthulling bracht heel wat nieuwsgierigen op de been. Schepen voor Cultuur en kersvers Vlaams Parlementslid Katia Segers liet, samen met de leden van het college, met fierheid het doek vallen. Het paneel werd met applaus onthaald en kon meteen op heel wat bijval rekenen.

De Tweede fase van het memoriaal wordt aan de zijkant van de kerk onthuld op 4 augustus, exact 100 jaar na de oorlogsverklaring van Duitsland aan België. De Derde onthulling is voorzien voor begin oktober, samen met Kermis Opperstaat, de Vierde zal plaatsvinden op 11 november. Dan zal het ‘Memoriaal van een Wereldoorlog’, de geschiedenis van een wereld ontwrichtende gebeurtenis, nog geruime tijd opgesteld blijven rond de kerk van Liedekerke. Het zal de oorlog echt tot in Liedekerke brengen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jul 2014
Sam Herremans
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief