LIEDEKERKE - Zevende editie van de Zomerschool

C21

LIEDEKERKE - Zevende editie van de Zomerschool

Editiepajot-jacky-delcour-zomerschool-29072014
foto © Jacky Delcour
 
Editiepajot-jacky-delcour-zomerschool1-29072014
foto © Jacky Delcour
Editiepajot-jacky-delcour-zomerschool2-29072014
foto © Jacky Delcour
 

Zeven jaar geleden was Liedekerke pilootgemeente voor het project 'Zomerschool' en werden de organisatoren vereerd met het bezoek van Minister Kelchtermans.

De vraag kwam oorspronkelijk vanuit de scholen om anderstalige kinderen de kans te geven om ook tijdens de zomervakantie Nederlands te spreken. Hiervoor wordt een beroep gedaan op enthousiaste en gemotiveerde leerkrachten die zich kunnen aanpassen aan het niveau van de kinderen en weten wat de kinderen onder de knie moeten hebben om het volgend schooljaar goed te kunnen aanvatten. In de namiddag sluiten de kinderen aan bij de vakantiekampen in de Heuvelkouter zodat zij daar met de andere kinderen het Nederlands kunnen oefenen en hun integratie alleen maar kan bevorderen.

De eerste keer waren er 28 kinderen , de vorige jaren bijna 40 en nu opnieuw 30.  Er is een verschuiving vast te stellen: vooral kleuters en de jongste kinderen uit het basisonderwijs zijn sterk vertegenwoordigd.

Sinds vorig jaar worden ook de leerlingen opgevangen die hun lagere school volledig in het Franstalig onderwijs hebben doorlopen en de zomerschool als een kans zien om het Nederlands aan te leren.

Dit jaar wordt ook geprobeerd om de ouders wat actiever te betrekken bij het gebeuren door hen  's morgens een kopje koffie aan te bieden. Via de integratiedienst wordt hiervoor beroep gedaan op een toeleider uit Liedekerke.

Ook vanuit Affligem kwamen geïnteresseerden de sfeer opsnuiven in Liederkerke en startten ook zij met hetzelfde project.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jul 2014
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief