LIEDEKERKE - 20ste PLANTJESWEEKEND van Kom op tegen Kanker: ‘Maak ook een vuist tegen kanker’

C21

LIEDEKERKE - 20ste PLANTJESWEEKEND van Kom op tegen Kanker: ‘Maak ook een vuist tegen kanker’

Editiepajot-jacky-delcour-kotk-de-bij-06092014
foto © Jacky Delcour
 

Op 19, 20 en 21 september vindt de 20de editie van het Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker plaats. Dat weekend bieden vrijwilligers  u een azaleaplantje  aan voor 6 euro. Met de opbrengst steunt u Kom op tegen Kanker. Over heel Vlaanderen zullen dit jaar meer dan 270.000 plantjes  verkocht worden door enthousiaste actievoerders. 

Dit jaar neemt ook basisschool De Bij uit Liedekerke deel aan de plantjesverkoop.

De kinderen krijgen een briefje mee naar huis. Hierop kunnen de ouders hun bestelling doorgeven tot dinsdag 9 september. Er wordt gevraagd om vooraf te betalen. Op vrijdag 19 september worden de plantjes aan de leerlingen meegegeven.

Met de opbrengst van deze verkoopactie financiert Kom op tegen Kanker heel wat initiatieven voor kankerpatiënten.

Enkele voorbeelden?

Voor kinderen met kanker steunt Kom op tegen Kanker thuiszorgequipes die ervoor zorgen dat de patiëntjes niet langer dan nodig in het ziekenhuis moeten blijven. Ook de brussenprojecten krijgen financiële hulp: broers en zussen van kankerpatiëntjes worden in het ziekenhuis opgevangen terwijl hun ouders op bezoek zijn bij hun ziek kind. Dagcentra voor palliatieve patiënten kunnen op steun rekenen. Zij bieden sociaal contact met lotgenoten en gunnen hun familie even wat ademruimte en rust… 

Ook de eigen initiatieven van de Vlaamse Liga tegen Kanker, de organisatie achter Kom op tegen Kanker,  worden gesteund. Zo is er het Kankerfonds dat financieel  bijspringt wanneer de sociale voorzieningen tekort schieten. En bij de Kankertelefoon kunnen kankerpatiënten, hun familie en vrienden terecht met hun vragen en angsten. 

Tijdens het Plantjesweekend zijn op de verkoopplaatsen krantjes beschikbaar met een overzicht van alle projecten die door Kom op tegen Kanker financieel ondersteund worden. Vraag zeker een exemplaar.

U vindt ook meer info op www.komoptegenkanker.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 sep 2014
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief