Zwemclub ZIOS LIEDEKERKE zwemt naar 5 Provinciale Kampioenschapstitels

Editiepajot_ingezonden_zios_liedekerke_24102014
Editiepajot

Op 18 en 19 oktober trok zwemclub ZIOS Liedekerke met een delegatie van zes zwemmers naar het Provinciaal Kampioenschap zwemmen in Leuven. Ondanks de kleine delegatie werd het een groot succes voor de Liedekerkse zwemclub. Naast 23 persoonlijke records en 11 clubrecords werden maar liefst 15 medailles behaald waarvan 5 Provinciale Kampioenschapstitels.

De grootste slokkop was Jesse De Smedt met 3 bronzen, 3 zilveren en 2 gouden medailles bij de miniemen (14-jaar). Op het koningsnummer 100m vrije slag en de 50m vlinderslag kroonde hij zich tot Provinciaal Kampioen. Hij deed dit in een prachtige tijd van respectievelijk 57"04 en 28"38. Op de 50m vlinderslag is hij zo de eerste ZIOS-miniem die onder de 30 seconden duikt. Zijn leeftijdsgenoot Ward Meert kon niet achter blijven en zwom 2 bronzen medailles en kroonde zich tot Provinciaal Kampioen op de 50m rugslag met een tijd van 31"32. Op de 100m vrije slag strandde hij op de ondankbare vierde plaats, maar met een mooie tijd van 58"42 sluit hij aan bij een select clubje van ZIOSSERS die onder de magische grens van de minuut zwemmen.

Met deze prachtige prestaties doken Ward Meert en  Jesse De Smedt  bovendien onder de limiettijden voor het Prestatieschild Jonge Haai. Ward veroverde 3 Jonge Haaien en Jesse zwom maar liefst 9 Jonge Haaien. Zoveel Jonge Haaien behalen op één wedstrijd is een unicum in de ZIOS-geschiedenis.

Ook de meisjes lieten van zich horen. Melissa Spitaels zwom 1 zilveren medaille en werd Provinciaal Kampioen op de 50m en 100m schoolslag bij de kadetten (16-jaar). Ze deed dit in een tijd van respectievelijk 36"97 en 1'20"25. In dezelfde leeftijdscategorie zwom Caro Vandepitte naar een zilveren medaille op de 50m vrije slag in een tijd 26"69. Zwemclub ZIOS Liedekerke is bijzonder fier over de behaalde resultaten en haar drie nieuwe Provinciaal Kampioenen. Met deze goede vorm is het dan ook uitkijken naar de  traditionele 11-novemberwedstrijd die zwemclub ZIOS Liedekerke organiseert in eigen zwembad.