Kevin Van der Perren treedt toe als ereburger van LIEDEKERKE

C21

Kevin Van der Perren treedt toe als ereburger van LIEDEKERKE

Editiepajot_jacky_delcour_kevin_van_der_perren_2014-02-07
foto Jacky Delcour
 

De gemeenteraad van Liedekerke stemde gisterenavond in met een voorstel van de gemeentelijke sportraad om de gewezen kunstschaatser Kevin Van der Perren (32 jaar) de titel van ereburger toe te kennen. Van der Perren deed mee aan dertien opeenvolgende EK’s en won een bronzen medaille in 2007 en 2009.

Hij nam tien keer deel aan de wereldkampioenschappen, en op het WK van 2008 behaalde hij met de zesde plaats zijn beste einduitslag. Op het WK 2010 deed hij, als eerste man in competitie een combinatie van een viervoudige sprong met daarop volgend nog eens twee drievoudige sprongen.

Kevin Van der Perren mag dan wel geboren en getogen wortelmanneke zijn, hij zal allicht tijdens zijn carrière meer uren op de Bloso-schaatsbaan in Liedekerke hebben doorgebracht, dan in zijn thuisstad Ninove.

Van der Perren treedt als ereburger van Liedekerke in de voetsporen van gewezen beroepsrenner Willy Teirlinck, de gewezen Noord-Koreaanse leider Kim Il-sung, en oud wereldrecordhouder frieten bakken, Rudy Van den Borre.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 nov 2014
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief