LIEDEKERKE - Kampioenschap van Brabant Golfbiljart in het Pajottenland

C21

LIEDEKERKE - Kampioenschap van Brabant Golfbiljart in het Pajottenland

Geert_van_schepdael__brabants_kampioen_a-reeks
Geert Van Schepdael, Brabants kampioen A-reeks
 
David_staelens__brabants_kampioen_b-reeks
David Staelens, Brabants kampioen B-reeks
 
Gino_jacobs_en_frank_franchet__vice_kampioen_duo_s_hoog
Gino Jacobs en Frank Franchet, Vice kampioen duo's hoog
 
Jef_van_schepdael__veteranen_lage_reeks
Jef Van Schepdael, Veteranen lage reeks
 
Jef_van_schepdael__vice_brabants_kapioen_c-reeks
Jef Van Schepdael, vice Brabants kapioen C-reeks
 
Leon_hannaert__vice_kampioen_oude_glorien_hoog
Leon Hannaert, Vice kampioen oude glorien hoog
 
Patrick_de_bisschop_en_jan_wauter__kampioen_duo_s_hoog
Patrick De Bisschop en Jan Wauter, Kampioen Duo's hoog
 

Op zondag, 7 december,  vond te Kortrijk (Dudzele), arrondisement Leuven, het kampioenschap van Brabant plaats. Het pajottenland toonde hier nogmaals dat er veel talent rondloopt in onze streken.

Geert Van Schepdael, die samen met Ira café De Welkom in de Muilemstraat in Liedekerke runt, werd kampioen in de A-reeks. Dit is voor Geert die regerend kampioen was, al de vijfde titel als Brabants kampioen. Geert speelt competitie in eigen huis, BC De Welkom.

Hij is één van de absolute topspelers in het golfbiljarten. Hij heeft ook al enkele podiumplaatsen behaald op het Belgisch kampioenschap. Hier zit de titel er ook zeker aan te komen!

 

David Staelens, uit de Molenstraat te Liedekerke behaalde de titel van Brabants kampioen in de B-reeks. Hij was in 2012 ook al aan het feest als Belgisch kampioen in de B-reeks. Hij is aangesloten bij BC Toppershof in Strijtem. Hier fungeert hij als ‚luxeinvaller‘ nadat hij met competitie gestopt is.

 

Jozef Van Schepdael, woonachtig te Leerbeek, spelend bij BC Windsor te Ternat en vader van Geert, werd Brabants kampioen bij de Veteranen en vice kampioen in de C-reeks.

 

Hanaert Leon, uit Dilbeek en tevens spelend bij BC Windsor te Ternat, werd Vice kampioen bij de oude Gloriën. 

 

Patrick De Bisschop, inwoner van Teralfene won samen met Jan Wauters uit Roosdaal het duo kampioenschap in de Hoge reeks tegen Frank Francet met Gino Jacobs, beide uit Roosdaal, die vice kampioen werden. 3 van hen spelen in BC de Corner in Roosdaal en Frank speelt bij BC Strijtemboys in Strijtem.

 

Het Pajottenland telt 30 clubs, die samen 65 ploegen elke vrijdag met elkaar laten strijden. Met meer dan 500 aangesloten spelers, blijft het voor vele van onze inwoners een passie.

 

We merken elk jaar dat het golfbiljarten achteruit gaat. Dit omwille van de gejaagde maatschappij waarin we leven, waardoor er steeds minder tijd over blijft om voor je hobby te gaan. Er wordt ook meer van de man verwacht binnen het gezin, zodat elke vrijdag van 19u tot 02-03 uur ‚s nachts weg zijn moeilijk wordt. Je moet dan ook nog best eens trainen in de week. Ook de strengere controles en het rookverbod hebben hier geen goed aan gedaan.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 dec 2014
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief