LIEDEKERKE - Tentoonstelling “Rager & Company”

C21

LIEDEKERKE - Tentoonstelling “Rager & Company”

Editiepajot_kunstwerkje_annemie_rager_18022015

“Rager & Company” is een tentoonstellingsproject van de Gemeentelijke Academie voor Beeldende Kunst Liedekerke (GABK). Centrale kunstenaar is Annemie Rager, die wordt geflankeerd door alle leerkrachten die aan de academie Liedekerke lesgeven.

Annemarie Rager volgde een Grafische opleiding aan het St. Lukas Hoger Instituut voor Beeldende Kunsten te Brussel. Zij gaf sinds 1977 les aan de GABK  Liedekerke, de laatste 25 jaar aan de Hogere Graad Tekenkunst,  waar ze op 1 februari 2015 met pensioen ging.

 

Naast haar werk als leerkracht is Annemarie Rager  nog steeds actief als beeldend kunstenaar. De rode draad door haar werk is vergankelijkheid. De structuren en texturen die overblijven na dat de tijd zijn werk heeft gedaan inspireren haar.

Ze maakt collages en mixed-media met ragfijn bedrukt papier en textiel in tere witte tinten. De sfeer in haar werk is mysterieus en geeft  een fragiele indruk, de figuratieve elementen worden slechts gedeeltelijk getoond alsof ze opduiken uit de mist. 

 

Rager haar kunstwerken kenmerken zich door een groot raffinement en zijn zeer tactiel. Haar grafische achtergrond getuigt van een groot gevoel voor métier en subtiel kleurpallet met een sterk poëtische geladenheid.

 

Kasteel La Motte
Lumbeekstraat 20
1700 Sint-Ulriks-Kapelle

 

Vernissage vrijdag 8 mei om 19u30.

Zaterdag 9 mei en zondag 10 mei 2015 van 10.00 tot 18.00u.

 

Email: gabk@liedekerke.be

Tel: 053/64 55 97

Website: www.liedekerke.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 feb 2015
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief