LIEDEKERKE - Armoede in de kijker

C21

LIEDEKERKE - Armoede in de kijker

Armoede_in_de_kijker_ingezonden
 

De armoede is de voorbije vier jaar verdubbeld. Het aantal Vlamingen dat aanklopt voor steun bij een armoedevereniging is gestegen van 5600 in 2011 naar 11.000 dit jaar. Dat blijkt uit de schattingen van het Netwerk tegen Armoede. Ook komen er meer mensen uit de middenklasse in de armoede terecht. Ten slotte vrezen de mensen van het Netwerk tegen Armoede dat door de huidige besparingen van Vlaamse en Federale regering meer mensen het moeilijk zullen krijgen.

Jong CD&V Liedekerke voelt zich sterk verbonden met de sociaal zwakkere. Het is voor ons noodzakelijk dat er rond armoede wordt gedebatteerd om zo de nodige oplossingen te vinden. Daarom organiseren we op dinsdag 3 maart 2015 een infoavond rond armoede. U wordt vanaf 19u verwacht in de polyvalente zaal van het Sint Gabriël Instituut ( Sint Gabriëlstraat 152 , 1770 Liedekerke). 

Welke maatregelen zal de Vlaamse regering komende legislatuur nemen om de strijd tegen armoede aan te gaan? Zullen de besparingen meer mensen in de armoede duwen? Wat zijn de laatste cijfers rond armoede in Vlaanderen? Dit zijn de vragen die u zal kunnen stellen aan onze Vlaamse Volksvertegenwoordiger en Senator Cindy Franssen. Daarnaast zal er een fragment worden getoond van de documentaire "The Missing Link". Hierin getuigen 4 opgeleide ervaringsdeskundigen over hun leven en over handvatten die hen vooruit hebben geholpen. Ten slotte zal er een kort overzicht worden gegeven van de maatregelen die onze gemeente/OCMW neemt om mensen die zich in de armoede bevinden te helpen. Dit allemaal rond een hapje en drankje.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 feb 2015
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief