De sportdienst van LIEDERKERKE en S-Sport organiseren samen een opleiding Krolf

C21

De sportdienst van LIEDERKERKE en S-Sport organiseren samen een opleiding Krolf

Editiepajot_iedereen_krolft_ingezonden
 

In het kader van de campagne ‘Iedereen Krolft’ organiseren de sportdienst van Liedekerke en S-Sport op woensdag 22 april een opleiding Krolf voor geïnteresseerden, lesgevers, animatoren en sportbegeleiders. Tijdens de twee uur durende opleiding maak je kennis met deze nieuwe sport, een combinatie van golf en croquet, die zijn oorsprong vond in Denemarken.

Zij zijn op zoek naar begeleiders die deze leuke natuursport willen begeleiden voor groepen of die het in eigen centra, school, instelling, club of vereniging willen introduceren. Naast de spelregels, terreinkennis en voorbereiding, ontdek je hoe je een groep kan begeleiden tijdens een sessie Krolf.


De opleiding wordt gegeven door Jan Moortgat, sportief coördinator bij S-Sport. Aanvang om 14.00 uur in het Pastoriepark, aan de ingang langs de Steinfurtdreef. Deelname is gratis, mits voorinschrijving via sport@liedekerke.be of 053 64 55 82.

 

Krolf, een combinatie van golf en croquet, is een vrij jonge sport die komt overgewaaid uit Denemarken. "Het is nieuw in België en echt een sport op maat van de 50-plussers" "het voordeel is dat je het bijna overal kunt spelen in de natuur. Krolf is een heel gemakkelijke sport die beoefend wordt met een hamerstok en een krolfbal. "Het leuke aan deze sport is dat je het kunt spelen in groepsverband zowel recreatief als competitief" zegt sporttechnisch medewerker Jan Moortgat van S-Sport, "het is een combinatie van croquet en golf, bedoeling is dat je een groepje vormt van een vier à vijftal personen en een wedstrijdje speelt naar 8 tot 12 holes. Het komt er op neer dat je het ganse parcours kunt afwerken in zo weinig mogelijk slagen. De punten worden bijgehouden op een scoreblaadje net als bij de minigolf."

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mrt 2015
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief