LIEDEKERKE - Rudy BLOM schrijft zijn debuutroman ' Riga Connection'

C21

LIEDEKERKE - Rudy BLOM schrijft zijn debuutroman ' Riga Connection'

Editiepajot_ingezonden_rudy_blom_21032015

Korpschef van de lokale politie op rust Rudy Blom heeft zijn eerste roman klaar. 'Riga Connection' is een opwindend en gelaagd misdaadverhaal met een bijzondere plot, die ons een sober beeld schetst van de Oost-Europese maffia in al zijn geledingen, maar is vooral ook een aangrijpend liefdesverhaal dat zijn verloop kent aan de Belgische kust.

Alain Broussard, pas gepensioneerd als commissaris van de lokale recherche, laat zijn portefeuille stelen in een fastfoodrestaurant. Hij heeft meer dan veertig jaar een onberispelijke staat van dienst  gehad in het politiekorps. Zijn onmiddellijke reactie op dit voor hem dramatische voorval, wijst in de richting van een knappe Letse Ludmilla, op de vlucht voor enkele Oost-Europese maffiafiguren.

 

Broussard bijt zich vast in haar opsporing, waarbij hij niets of niemand ontziet, ook niet zijn ex-collega's van de lokale politie. Hij heeft aanvankelijk maar één ambitie, te weten  komen waarom ze hem heeft bestolen en welke bende hier achter zit. Alle middelen zijn goed om zijn doel te bereiken. Zijn onwettig gedrag dat hij hiervoor aanwendt om haar te vinden is sterk in tegenspraak met zijn vorig beroepsleven. Hij jaagt daarbij iedereen tegen zich in het harnas en brengt het imago van zijn vroeger korps aan het wankelen.

 

Waarom is hij zo fanatiek om haar te vinden ? Wat schuilt er precies in zijn ware bedoelingen?

 

Het verhaal brengt ons van Riga via Tallinn naar Helsinki en Brussel, om uiteindelijk zijn ontknoping te kennen aan de Belgische kust.

 

Rudy Blom (1950) heeft een meer dan veertigjarige beroepscarrière bij de politie achter de rug. Hij was eerder werkzaam bij de Rijkswacht (BOB - brigadecommandant in Denderleeuw sedert 1981) en tien jaar korpschef van de lokale politiezone Denderleeuw-Haaltert.

 

Zijn roman verschijnt bij de Nederlandse uitgeverij Boekscout.

 

Op donderdag 28 mei om 19.30u komt Rudy Blom zijn boek voorstellen in onze winkel. Graag nodigen we u uit om kennis te maken met Rudy en met zijn debuutroman. Hij gaat een stukje voorlezen om ons "te teasen" naar het vervolg van het verhaal. 

 

Dit wordt zeker een succes. Dus graag tot donderdag 28 mei om 19.30u voor een glaasje en een babbel met Rudy.

 

In de Standaard Boekhandel Liedekerke

Stationsstraat 21

1770 Liedekerke

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mrt 2015
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief