LIEDEKERKE haalt zijn schatten van ’t zolder

C21

LIEDEKERKE haalt zijn schatten van ’t zolder

Editiepajot_jacky_delcour_2015-03-29_schatten_van__t_zolder___1_a
 
Editiepajot_jacky_delcour_2015-03-29_schatten_van__t_zolder___3_a
 
Editiepajot_jacky_delcour_2015-03-29_schatten_van__t_zolder___5_a
 
Editiepajot_jacky_delcour_2015-03-29_schatten_van__t_zolder___6_a
 
Editiepajot_jacky_delcour_2015-03-29_schatten_van__t_zolder___9_a
 

Zondagnamiddag, 29 maart, werd in het gemeenschapscentrum Warande al voor de vijfde keer het evenement “Schatten op zolder” georganiseerd. Het kende een ware volkstoeloop.

Na het succes van de vorige edities (iedere keer meer dan vierhonderd aanwezigen) en op vraag van velen, hernam de Cultuurdienst het project “Schatten op zolder”.

 

De bedoeling was vrij eenvoudig: Naar het voorbeeld van het Nederlandse televisieprogramma “Kunst en kitsch”, konden mensen uit de streek met hun kunstwerken en kunstvoorwerpen naar het gemeenschapscentrum afzakken om ze daar aan een panel van specialisten, professoren, antiquairs en kunsthistorici, voor te leggen om na te gaan of het werk dat zij op zolder, in de kelder of waar dan ook hadden aangetroffen effectief iets waard is.

 

Zo kon men er bijvoorbeeld schilderijen, grafiek, tekeningen, keramiek, beeldhouwwerken, oude foto's, postuurtjes, oude boeken, oude artistieke gebruiksvoorwerpen, manuscripten, enz. aan het panel voorleggen. 

 

Ervaren experten, waaronder Peter Bernaerts (Schatten op zolder), Arianne Massez en Jo Vandercappelen, beiden bekend van het tv-programma 'Rijker dan je denkt', zijn de door u aangeboden voorwerpen situeren in die tijd, kritisch evalueren en u eventueel op weg helpen naar verder advies. Terwijl wij voor een hapje en een drankje zorgen, geniet u van een 'waardevolle namiddag'

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mrt 2015
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief