Zeven keer op rij Zomerschool in LIEDEKERKE

C21

Zeven keer op rij Zomerschool in LIEDEKERKE

Editiepajot_jacky_delcour_2015-07-30_zomerschool__8_a
 
Editiepajot_jacky_delcour_2015-07-30_zomerschool__26_a
 
Editiepajot_jacky_delcour_2015-07-30_zomerschool__28_a
 
Editiepajot_jacky_delcour_2015-07-30_zomerschool__31_a
 

Het is stilaan een traditie geworden in Liedekerke om anderstalige kinderen de kans te geven gedurende twee weken op een speelse manier hun Nederlands in te oefenen tijdens de zomervakantie.

 

Dit jaar zijn ze met 37, kleuters en kinderen uit de lagere school. Ze worden ingedeeld volgens hun taalniveau en krijgen aangepaste lesjes in kleine groepjes.

 

In de namiddag sluiten de kinderen aan bij de vakantiekampen om de integratie verder te bevorderen. Om de kinderen naar de sporthal te brengen kan de gemeente beroep doen op de Valier die een busje met chauffeur ter beschikking stellen.

 

De meeste begeleiders hebben een pedagogisch diploma. Het is tevens de eerste keer dat ook bij de begeleiders Belgen met vreemde roots betrokken zijn. Zij kunnen zeker dienen als rolmodel voor de kinderen die stuk voor stuk hun best willen doen op school om een diploma te halen en een goed werk te vinden... Ja, dromen daar ook andere kinderen niet van?

 

De Zomerschool wordt vrijdag afgesloten met een frietjesmiddag, want welk kind lust nu geen frietjes? Een geslaagd Liedekerks initiatief onder leiding van de integratieambtenaar, Jan Van Den Bossche en de schepen voor gezin, Dorette Heymans, die ooit mee aan de wieg stond, samen met een groep enthousiaste begeleiders.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 aug 2015
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief