LIEDEKERKE - De toneel “JOng Motoen” stelt voor “De Golf”

C21

LIEDEKERKE - De toneel “JOng Motoen” stelt voor “De Golf”

Toneel_jong_motoen

Hoe sterk is je eigen persoonlijkheid? Hoe snel laat je je meeslepen door een groep? Dit zijn centrale thema’s in “De Golf”, het toneelstuk dat in het weekend van 23, 24 en 25 oktober 2015 door een bende  enthousiaste JOMO’s voor het voetlicht wordt gebracht.

 

Iedereen kent de gruweldaden uit wereldoorlog II. Maar hoe kan één man iedereen zijn bevelen doen opvolgen? Dat vragen de leerlingen van de geschiedenisleraar zich af. Door deze vraag besluit de populaire leraar een schoolexperiment op te starten waarmee hij zijn leerlingen wil tonen hoe bewegingen als het nazisme konden ontstaan en steeds weer opnieuw kunnen opkomen.. Zo ontstaat 'De Golf', een groepsgebeuren dat de hele klas en zelfs de hele school op zijn kop zet. Sommigen kunnen geen onderscheid meer maken tussen spel en realiteit. Maar dit experiment loopt echter al snel uit de hand…

 

Wil je weten hoe dit afloopt, kom dan kijken naar DE GOLF. JOng Motoen speelt de pannen van het dak en beloftevolle huisregisseur Erwin De Brabanter giet De Golf in een origineel regieconcept!

 

De Golf is gebaseerd op een gebeurtenis die heeft plaatsgevonden in 1969 in een school in Palo Alto, USA

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 aug 2015
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief