N-VA LIEDEKERKE verwelkomt vandaag Gunther Bockstal als nieuw raadslid

C21

N-VA LIEDEKERKE verwelkomt vandaag Gunther Bockstal als nieuw raadslid

2015-09-24_gunther_bockstal
 

N-VA Liedekerke verwelkomt Gunther Bockstal als nieuw raadslid in de gemeenteraad. Gunther volgt David Van den Borre op die deze zomer verhuisde naar Affligem en dus automatisch ontslagnemend wordt.

 

N-VA betreurt dit vertrek, want David was niet alleen een stemmenkanon  maar ook een actief raadslid die met zijn tussenkomsten regelmatig media-aandacht wist te trekken. 

 

Met de komst van Gunther Bockstal zet zich de vernieuwing door binnen de lokale N-VA. Gunther is bekend als secretaris van voetbalclub VK Liedekerke en is tevens lid van de gemeentelijke sportraad. Gunther zal zich in het bijzonder toeleggen op sport, veiligheid en mobiliteitsdossiers.

 

In de OCMW raad neemt Marc De Brabanter de plaats in van Annemie Cobbaert voor de volgende 3 jaar. Deze opvolging werd na de verkiezingen reeds vastgelegd en wordt nu uitgevoerd.

 

Met deze vernieuwde ploeg zegt de N-VA de wacht aan de meerderheid o.a. in het dossier m.b.t. de acute opvang van de Syrische vluchtelingen.

 

Op dit moment staat het bestaande lokaal opvanghuis leeg en klaar om de eerste nood te lenigen. Alleen zijn deze voorzieningen enkel voor 4 alleenstaande vluchtelingen. De doorgangswoningen van het OCMW zijn momenteel niet vrij. 

 

Op dit moment is er geen enkel plan van aanpak bekend. Wat als er morgen een paar gezinnen met kinderen aan onze gemeente worden toegewezen?

Gemeenteraadslid Berdien Van Den Abeele zal deze zaak aankaarten op de gemeenteraad.

 

In haar tussenkomst zal zij verwijzen naar andere gemeenten zoals Grimbergen, Asse en Londerzeel die in de voorbije dagen duidelijk naar hun bevolking hebben gecommuniceerd hoe zij de opvang zullen organiseren.  Asse maakte gisteren bekend 22 extra asielzoekers op te vangen. Dit in een oude hoeve die een inwoner vrijwillig ter beschikking stelt.  Londerzeel richtte een meldpunt op, waar iedereen die hulp wil bieden terecht kan. De N-VA vraagt een transparante aanpak en communicatie van het gemeentebestuur in dit dossier.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 sep 2015
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief