LIEDEKERKE - Wies borre publiceert zijn nieuwe roman

C21

LIEDEKERKE - Wies borre publiceert zijn nieuwe roman

Editiepajot_ingezonden_wies_borre_signeert_nieuwe_roman
 
Editiepajot_ingezonden_wies_borre_signeert_nieuwe_roman_jean_marie
 

De Liedekerkse schrijver van thrillers en dichtbundels is in het Pajottenland zeker geen onbekende meer en pakt nu uit met een psychologische roman. Op 24 oktober tussen 10:30u en 12:30u signeert hij in de Standaard Boekhandel van Liedekerke zijn nieuw geesteskind dat de titel draagt van: Jean-Marie.

 

Na zijn eerder uitgebrachte Middleton-trilogie is dit zijn eerste diepzinnige roman, een boek waarin hij een verhaal brengt dat geïnspireerd is op ware feiten... het leven van een broze ziel, een einzelgänger, dat niemand onberoerd zal laten.

 

Bijna vijftig jaar na datum vertelt de auteur de kroniek van een patiënt die hem eind jaren zestig tijdens een ontwenningskuur in een Brussels afkickcentrum voor alcoholisten zijn diepste roerselen toevertrouwde. Op een aangrijpende manier verhaalt hij Jean-Maries leven, zijn hunker en zijn liefde, maar vooral zijn menselijke onmacht die zijn dagen dikwijls tot een hel maakten.

 

Het boek is één lange getuigenis van het leed dat mensen veroorzaken en ook ondergaan, van de complexiteit van relaties en van de tragiek van het bestaan. Een paradox die eigenaardig genoeg ook uitmondt in een ode aan de liefde.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 okt 2015
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief