LIEDEKERKE - ‘Een school vol muziek’, dat was het thema van het schoolfeest dit jaar

C21

LIEDEKERKE - ‘Een school vol muziek’, dat was het thema van het schoolfeest dit jaar

2016-05-22_schoolfeest_antoniusschool__1_a
 
2016-05-22_schoolfeest_antoniusschool__49_a
 
2016-05-22_schoolfeest_antoniusschool__73_a
 
2016-05-22_schoolfeest_antoniusschool__197_a
 
2016-05-22_schoolfeest_antoniusschool__277_a
 
2016-05-22_schoolfeest_antoniusschool__323_a
 

De weken voor de voorstelling werd er duchtig geoefend.Danspasje werden bedacht, choreografieën werden opgeschreven. De muziek werd gekozen, kledij werd bij elkaar gezocht. Uren en uren Werd er keihard om er alweer een onvergetelijke voorstelling van te maken.

 

Zaterdag 21 mei was een prachtige dag. Zalig temperatuurtje van 23 graden, zacht briesje. De nacht van 21 en 22 mei verliep stormachtig met Intense regenbuien.  De zenuwachtigheid was merkbaar op de aangezichten van de leerkrachten. ‘Wat als we straks striemende regen krijgen?’ De buienradar werd elk kwartier geraadpleegd.

 

Zondagvoormiddag verliep redelijk droog. Na de middag begonnen de regendruppels onze zenuwen weer te tarten. Stoelen werden drooggewreven. De eerste toeschouwers kwamen al voor 14u00 ‘binnengedruppeld’. Enkele muzikanten speelden opbeurende fanfaremuziek.

Je waande je even op ‘Roland Garros’. Regenschermen floepten open. Zouden regenbuien alsnog roet in het eten gooien?

Alweer druilerig weer. En toen gebeurde het! De show begon om 15u00. Geen buien meer!  Juf Ruth werd eerst door het oudercomité in de bloemetjes Gezet. DJ Antoon verwelkomde op zijn beurt de mensen die talrijk aanwezig waren.

De peuters kwamen op met fanfaremuziek. Het was het begin van een kleurrijke parade. Na het applaus kregen we een sterk staaltje van danstechniek door de leerlingen van het vijfde leerjaar op de muziek van Michaël Jackson. Vervolgens trokken we richting zee waar schitterende matrozen van de derde kleuterklas vrolijk dansten en zelfs even op de rug gingen liggen.

Het werd tropisch met de jongens en meisjes van het tweede leerjaar die zich van hun lenigste kant toonden met een limbodansje.

De moderne techniek werd binnengebracht door de kinderen van het vierde leerjaar die allemaal liepen te pronken met een I-Phone. Wat is een muziekfeest zonder vrolijke jodelmuziek. Daar zorgden de kapoenen van het eerste kleuterklasje voor.  Ook zij waren schitterend uitgedost.  Onder luid applaus dansten ze in twee kringen.

Daarna kwamen de jongens en de meisjes van het eerste leerjaar met een gigantische lolly in de hand op de speelplaats. Af en toe een snoepje …

De kinderen van het derde leerjaar toonden hun netste kant. De speelplaats werd vakkundig geveegd en alle rommel werd verwijderd. Toen was het de beurt aan het jonge geweld van de tweede kleuterklas. Ze sprongen en beukten er op los.  Ook zij kregen de handen op elkaar. Met mega koptelefoons huppelden ze vrolijk rond.  Het zesde leerjaar zorgde voor het zoveelste hoogtepunt. Met vrolijke rokjes en vetkuiven brachten ze ons terug naar de sfeer van de jaren vijftig. De lagere school bracht een slotnummer.

 

Dit schoolfeest was een topper. De weergoden…, tja die waren ons meer dan gunstig gezind. Geen druppeltje tijdens de voorstelling. Ik zag alleen maar blije gezichten, gelukkige mensen.  Het was echt een school vol muziek.

 

Dankjewel, juf Riet voor de muziek, de dansjes, de kledij. Dankjewel aan de directie, de juffen en de meesters voor het vele werk. Juf Mirianne voor de ontelbare

dingen die ze weer regelde. Dankjewel aan alle vrijwilligers. Zonder hen geen geslaagd schoolfeest. Dankjewel ouderraad voor de actieve ondersteuning van dit evenement. Dankjewel aan de ouders om zo talrijk aanwezig te zijn. Dankjewel aan de kinderen, jullie hebben het schitterend gedaan. Oké, ook een dikke dankjewel aan de weergoden. Het had anders kunnen lopen …

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief