Herinrichting stationsomgeving LIEDEKERKE

C21

Herinrichting stationsomgeving LIEDEKERKE

2016-06-08_werkzone_n207_affligemsestraat_stations
 
2016-06-08werkzone
 
2016-06-08_werkzone
 
20160413_omleiding_n207_affligemsestraat_stationsomgeving_liedekerke
 

Na de openstelling van de tunnel op 29 april 2016 verschoof Wegen en Verkeer de werken naar de Affligemsestraat (N207). Hier werden in de voorbije weken een nieuw wegdek en 44 parkeerplaatsen aangelegd. Ondertussen zijn de werken verschoven naar de Stationsstraat. Vanaf maandag 13 juni 2016 starten de werken aan de nieuwe parking aan de kant van de Nijverheidszone Begijnenmeers. Ook werkt Infrabel verder aan de verlenging van de perrons en bouwt NMBS het nieuwe stationsgebouw. In deze nieuwsbrief geven we u een laatste stand van zaken mee.

  

Parking Affligemsestraat beschikbaar vanaf 13 juni

 

In de Affligemsestraat werden de voorbije weken naast een nieuw wegdek ook 44 parkeerplaatsen aangelegd. Deze parkeerplaatsen zijn voor de pendelaars van het station beschikbaar vanaf 13 juni 2016. Het in- en uitrijden van de parking gebeurt via de Affligemsestraat (N207).

Parking Nijverheidszone Begijnenmeers afgesloten.

 

Na het openstellen van de nieuwe parking in de Affligemsestraat op maandag 13 juni 2016, wordt er vanaf dan gewerkt aan de grondige vernieuwing van de bestaande parking aan de kant van de Nijverheidszone Begijnenmeers. Als gevolg hiervan zullen pendelaars vanaf maandag 13 juni geen gebruik meer kunnen maken van de parking aan de kant van de nijverheidszone. Volgens de huidige planning wordt hier gewerkt tot en met september 2016. Tijdens de werken aan de parking zijn er andere alternatieven. Hieronder vindt u een overzicht. 

Overzicht parkeermogelijkheden in functie van het station:

• langsparking spoorweg station
• parking ventweg (tussen rotonde en spoorweg)
• langsparkings Affligemsestraat/N207
• volledige zone van het industriegebied (binnen de voorziene parkeerstroken)
• helft parking hoek Muilenstraat/Affligemsestraat
• parking en terrein voormalig gemeentelijk arsenaal (tijdelijk) in Nijverheidszone Begijnenmeers 8
• nieuwe parking in Affligemsestraat vanaf 13 juni 2016

Werken in de Stationsstraat opgestart

 

Op maandag 6 juni 2016 startte de aannemer met de heraanleg van de Stationsstraat (tussen de Zavelstraat en de Affligemsestraat). Hier worden onder meer een grotere diameter van de riolering van het hemelwater en een nieuw wegdek voorzien. Volgens de huidige planning worden die werken rond midden augustus 2016 beëindigd. 

 

Fietsen en openbaar vervoer

 De fietsenstallingen werden door de aannemer vorige maand verplaats naar de lange parking naast de spoorwegtalud. Een gezond en milieuvriendelijk alternatief voor de wagen is nog steeds de fiets. 

Ook het gebruik van het openbaar vervoer wordt door de gemeente gestimuleerd. Elke inwoner kan nog steeds aan 4 euro een lijnkaart kopen voor 10 verplaatsingen binnen de gemeentegrenzen. Die zijn te verkrijgen in het gemeentehuis en het vrijetijdshuis.

Werken aan nieuwe tunnel en perrons gaan verder Infrabel, de beheerder van de spoorweginfrastructuur, werkt verder aan de vernieuwing van de perrons. Aan de perrons 2, 3 en 4 werden de wachtbuizen aangebracht en werd de helft van het perron al opnieuw beklinkerd. Ter hoogte van perron 1 moeten de werken nog gebeuren. Ook de trappen en liften van de perrons naar de nieuwe tunnel worden in de komende maanden afgewerkt. Ondertussen kan u blijven gebruik maken van de bestaande doorgang via de oude tunnel. 

Funderingen van nieuw stationsgebouw aangebracht


In mei startte ook NMBS met de bouw van het nieuwe stationsgebouw van Liedekerke. Ondertussen werden de funderingen al aangebracht. In de komende maanden zal het nieuwe gebouw meer vorm krijgen. Volgens de huidige planning zou de ruwbouw van het station klaar zijn tegen november 2016. 

 

Omleiding blijft voorzien, ook voor fietsers en voetgangers

Het verkeer moet ook in de komende maanden de bestaande omleiding via de Affligemsestraat en de Muilenstraat blijven volgen. Alle handelaars in de Stationsstraat (uitgezonderd in de werkzone) blijven met de wagen bereikbaar via de omleiding.  

 

Wegen en Verkeer wil ook een oproep doen aan alle voetgangers en fietsers om de omleiding te volgen en zeker niet door de werfzone naar het station te fietsen of te wandelen. Dit is niet alleen af te raden voor uw eigen veiligheid, maar ook voor die van alle aanwezigen op de werf.

 

Bij slecht weer of door (technische) omstandigheden op de werf is het mogelijk dat de planning wijzigt.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jun 2016
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief