LIEDEKERKE - Een leerwerkplaats voor studenten verpleegkunde in de woongemeenschap Korenbloem

C21

LIEDEKERKE - Een leerwerkplaats voor studenten verpleegkunde in de woongemeenschap Korenbloem

2016-06-10__wzc_sint-rafa__l__2_
2016-06-10__wzc_sint-rafa__l__3_
 

De klas laatstejaars studenten toegepaste verpleegkunde invalshoek geriatrie van het Sint-Augustinusinstituut Aalst, zullen vanaf 25 april tot 17 juni 2016 de zorg voor de bewoners op woongemeenschap Korenbloem in WZC Sint Rafaël, op zich nemen.  

 

De samenwerking tussen het WZC Sint - Rafaël en de school kadert binnen het project “leerwerkplaats”. Dankzij deze “leerwerkplaats” krijgen de studenten een realistisch beeld van het professionele leven als verpleegkundige.  Ze krijgen hier een totaalpakket voorgeschoteld waarvoor ze vele competenties nodig hebben.  De studenten organiseren alles wat bij de verpleegkundige zorg van de bewoners komt kijken; zoals administratieve taken, het medicatiebeleid, zorgplanning, overleg plegen met artsen, ergotherapeute en kinesist binnen het WZC en nog veel meer.

 

De studenten verzorgen de bewoners uiteraard onder continue supervisie, begeleiding en coaching door de vaste medewerkers van de woongemeenschap en de docenten van de school.  Ze overleggen samen, organiseren de zorg samen en voeren deze ook uit.  Zo leren ze op elkaar inspelen en samenwerken in een echt teamverband.

 

Gedurende het schooljaar voorafgaand aan de start van het project, kregen de studenten een aangepast lessenpakket.  Hierbij kwamen de theoretische en praktische aspecten van de geriatrische en zorgvrager met dementieproblematiek uitgebreid aan bod.  Ook tijdens de leerwerkplaats zullen ze  nog  bijkomende lessen krijgen van de ergotherapeute en referentiepersoon dementie, Lynn en Kirsten. De eerste twee weken werken de studenten zich in op de woongemeenschap.  Ze leren werken met de computerprogramma’s en alle andere praktische zaken om de zorg op Korenbloem onder de knie krijgen. Daaropvolgend zullen zij zes weken een deel van de afdeling draaiende houden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jun 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief