KTA LIEDEKERKE meest pestvrije school van Vlaanderen

C21

KTA LIEDEKERKE meest pestvrije school van Vlaanderen

Img_7991
 

SPOS (Stop Pesten Op School) trekt al enkele jaren scholen rond om er workshops te geven rond pesten op school. De organisatie laat leerlingen inzien dat pesten een gedrag is dat absoluut niet door de beugel kan en niet hoort. Dit heeft ook al wat succes met zich meegebracht. “Verschillende scholen vragen ons jaarlijks terug omdat ze er een positief resultaat zien na onze komst”, aldus Diego Termote, oprichter van het project. 

 

Vorig jaar werd een nieuwe actie op poten gezet. Er werd gezocht naar de meest pestvrije school van Vlaanderen. We bezochten elke ingeschreven school om er onze workshop te geven en te peilen naar het pestgedrag.. In tussentijd werd er contact gehouden met de school en de leerlingen zelf. In die contacten werd gevraagd naar het well being van de leerlingen alsook werden cijfers opgevraagd van het aantal meldingen van pestgedrag op de scholen. 

 

Na een grondige evaluatie is het GO!Atheneum Liedekerke als verdiende winnaar uit de bus gekomen. 

 

Op 9 september zetten we deze school dan ook graag in de bloemetjes voor het erkennen van hun inzet. Zowel directie, leerlingenbegeleiders, leerkrachten en leerlingen hebben er alles aan gedaan om te staan waar ze nu staan.

 

Het uitreiken van het certificaat “meest pestvrije school van Vlaanderen” doen we heel bewust nu, aan het begin van het schooljaar. Het is in de eerste weken dat de jongeren voor het eerst kennis met elkaar maken en dat de basis wordt gelegd voor de rest van het schooljaar. De eerste vriendschappen worden gemaakt en iedereen wil er bij horen. In de eerste weken van het schooljaar wordt snel duidelijk wie de “popular kids” zijn en wie het met heel wat minder populariteit moet doen. Deze laatste groep loopt dan ook risico om te worden uitgesloten. Dat is iets wat we willen vermijden door er nu al, vroeg in het schooljaar, de klemtoon op te leggen dat het belangrijk is om niet te pesten. 

 

Later op het jaar zal SPOS ook nog workshops geven in diverse scholen in Vlaanderen. Je als school opgeven voor een workshop kan nog altijd via stoppesten1@gmail.com.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 sep 2016
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief