LIEDEKERKE – Strapdag

C21

LIEDEKERKE – Strapdag

2016-09-16_jaarlijkse_strapdag__16_a
 
2016-09-16_jaarlijkse_strapdag__19_a
 
2016-09-16_jaarlijkse_strapdag__29_a
 
2016-09-16_jaarlijkse_strapdag__51_a
 
2016-09-16_jaarlijkse_strapdag__60_a
 
2016-09-16_jaarlijkse_strapdag__83_a
 

Donderdag en vrijdag werd in de Liedekerkse Basisscholen de week van de mobiliteit ingezet met een Strapdag, wat staat voor stappen en trappen, en als doel heeft duurzame mobiliteit aan te moedigen.

Een dag waar de auto aan de kant blijft staan. Dat zorgt voor minder auto’s aan de schoolpoorten en in de schoolomgeving. Goed voor de veiligheid van iedereen en goed voor het milieu. 

De kinderen gingen stappend of trappend naar school. Vanop strategische locaties, verspreid over heel de gemeente, werd in groep naar school gestapt of gefietst.

 

Tijdens deze STRAPDAG organiseerden het gemeentebestuur, de politie en de school verschillende activiteiten. Zo werd er een fietsparcours voorzien voor de kleuters en voor de leerlingen van de tweede en derde graad. Leerlingen van de eerste graad namen deel aan een go-cart race, op een daarvoor aangelegd parcours. 

Op deze manier werden de automobilisten attent gemaakt op de aanwezigheid van traag verkeer. Tevens een ludieke manier om het alternatief vervoer te promoten en onze aandacht te vestigen op het klimaatprobleem. 

 

De gemeente werkt al een paar jaar aan de veiligheid ter hoogte van de schoolomgevingen. Er werden reeds tal van maatregelen genomen om de veiligheid en de doorstroming rond de schoolomgeving te verzekeren. Het Octopusplan, initiatiefnemer van de campagne, richt zich voor deze TIENDE editie niet alleen naar scholen maar ook naar ouders, gemeentebesturen, provincies, organisaties, bedrijven en andere betrokkenen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 sep 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief