MERCHTEM / VARIA - Striptekenaar Geo tekent mee aan huldealbum voor Pom ten voordele van het Kinderkankerfonds

C21

MERCHTEM / VARIA - Striptekenaar Geo tekent mee aan huldealbum voor Pom ten voordele van het Kinderkankerfonds

Editiepajot_merchtem_varia_pom_jozef_van_hove_tekening___geo
Pom en zijn geesteskinderen gezien door Geo (©)

Zestig jaar geleden startte de Vlaamse striptekenaar POM (pseudoniem van Jozef Van Hove) zijn verhalenreeks met Piet Pienter en Bert Bibber in de hoofdrol. Dit feit zal niet ongemerkt voorbijgaan. Zo worden door 't Mannekesblad twee albums opnieuw in de handel gebracht, en midden april verschijnt het hommage-album “ OP HET SPOOR VAN POM “, waarmee een zestigtal tekenaars hulde brengen aan de 91-jarige Pom.

Ieder van deze tekenaars tekent één pagina. De verhalenlijn werd vastgelegd door Tom Bouden en hij zal alles tot een geheel verwerken. Het album telt 72 pagina’s waarvan 62 bladzijden strip, en zal 39,95 Euro kosten. Onder de medewerkende tekenaars vindt men ondermeer de namen van: Jef Broeckx, Paul Geerts, Dirk Stallaert, Marc Verhaegen, Marc Legendre, Ersel, Patrick Van Oppem, Ivan Adriaenses, Conz, Luc Cromheecke, Reinhart, Serge Baeken, Wim Swerts en Steve Van Bael. Ook Geo (De Buyser), de Merchtemse tekenaar van Rolfke en Rulfke, verleende zijn medewerking aan dit project. Het hommage-album zal op 17 april tijdens de voorjaarseditie van de Gentse Stripbeurs aan het grote publiek worden voorgesteld. “Op het spoor van Pom” komt er door de samenwerking tussen Dirk De Mayer van stripwinkel Pierke in Gent, en vzw. 't Mannekesblad.
Voor Dirk De Maeyer, organisator van de Gentse stripbeurs, is dit zijn tweede hommage-album. Vorig jaar werd ook al “Jommekes bij de vleet” uitgebracht waarin tekenaars een hommage-tekening brachten aan de overleden Jef Nijs. Album, en veiling van de tekeningen, brachten 15.000 Euro op. Dit bedrag werd volledig overgemaakt aan het Kinderkankerfonds.
Ook de opbrengst van het hommage-album aan Pom, plus die van de veiling van de tekenplaten, gaat integraal naar het Kinderkankerfonds. Deze veiling van de originele platen heeft plaats op de najaarseditie van de Gentse Stripbeurs op 27 november.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 apr 2011
Gerrit Achterland
GEO De Buyser
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief