MERCHTEMse burgemeester boos op oeroude politieke cultuur bij Providentia

C21

MERCHTEMse burgemeester boos op oeroude politieke cultuur bij Providentia

Eddie_de_block_2012_nieuw_002__p200
Burgemeester Eddie De Block (ep)

Burgemeester Eddie De Block: “Donderdagavond was er de buitengewone algemene vergadering bij de sociale huisvestingsmaatschappij Providentia. Van de 15 bestuurders die Providentia moeten 'besturen' zijn er welgeteld 15 (dus 15 op15) bestuurders van CD&V signatuur. Ik vind dit niet kunnen en stelde voor, bij wijze van een amendement op de goed te keuren statuten, onze 'democratie' te laten weerspiegelen in de Raad van bestuur, door elke politieke strekking te laten vertegenwoordigen. Buiten collega Jef Valckeniers uit Dilbeek werd het voorstel weggestemd.

Een bewijs dat een moderne - maar vooral democratische - manier van besturen zeker niet aan de orde is bij de sociale huisvestingsmaatschappij; integendeel : een OEROUDE politieke cultuur viert er nog steeds hoogtij.
Voor onze gemeente alleen maar slecht nieuws: de NEGEN HECTARE woonuitbreidingsgebied in Merchtem, eigendom van Providentia zal blijven liggen als ONBEBOUWD.
In een tijd dat iedereen schreeuwt naar meer sociale woningen, durft een sociale huisvestingsmaatschappij het zich veroorloven om in bepaalde gemeenten , met verkeerde 'kleur', te doen alsof ze niet bestaat.
Een regelrechte schande dat het monopolie van een 'sociale huisvestingsmaatschappij' in deze eeuw nog kan zegevieren.
Door mijn amendement wist de directie niet goed wat gedaan en werd de vergadering een half uur in het ongewisse gelaten.
Na het bekendmaken van de stemming waren de 15 gekozenen zeer tevreden en kon het diner in de 'Plezanten Hof' , van start. Waarschijnlijk het hoogtepunt van de avond.
Een trieste vertoning, maar van één ding ben ik overtuigd: indien er bestuurders zijn die hun titel echt waard zijn , zal over mijn tussenkomst wel worden nagedacht en zal men moeten toegeven dat zulke monopolistische houding ooit zuur zal opbreken.
De Merchtemnaren die op de 'wachtlijst voor een sociale woning' staan, blijven in de kou staan; proficiat 'bestuurders'. God zal u wel belonen zeker. Hopelijk heeft het eten (en de rest) gesmaakt”, besluit een boze Eddie De Block.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2012
ep
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief