MERCHTEM - De comeback van Burgemeester Eddie De Block naar het theater

C21

MERCHTEM - De comeback van Burgemeester Eddie De Block naar het theater

Editiepajot-ingezonden-foto-_t-merchtems-volkstheater-25022014
ingezonden foto
 

Een nieuwe lente dient zich aan, dus ook weer tijd voor een nieuwe productie van het Merchtems Volkstheater. Zoals elk voorjaar wordt er gekozen voor een ‘kleine productie’ in het eigen lokaal van de vereniging, in de oude gebouwen van Electrabel. Hier kunnen zowel de repetities als de opvoeringen zelf doorgaan, wat ervoor zorgt dat er van begin af aan kan gerepeteerd worden in het aangepaste decor. Dat maakt het voor de spelers een beetje makkelijker om snel hun draai te vinden op het podium. En dat is niet altijd evident, want spelen in zo’n kleine ruimte vraagt wel wat aanpassing. Toch heeft deze beperking in oppervlakte ook zijn voordelen. Zowel de spelers als de toeschouwers vinden het zeer aangenaam om in een huiselijke kring te vertoeven voor theater. Het lijkt wel alsof we het toneel naar de huiskamer van de mensen brengen. Om deze gezellige sfeer te bevorderen, wordt er ook steeds gekozen voor een stuk dat niet al te lang is en dus zonder pauze gespeeld kan worden. Achteraf is er dan nog wat tijd over om een beetje na te praten bij een lekker glaasje. Dit jaar is het lekker glaasje extra lekker, want gezien de aard van het stuk, zullen we ook echt Merchtems (Boskants) bier schenken. Brouwerij De Block heeft ervoor gezorgd dat zowel de Satan (al jaren bijzonder gesmaakt door de bestuursploeg van het MVT) en de Dendermondse trippel ter  beschikking zullen zijn.

Oorsprong van het verhaal ‘Burgemeester…’ Door mijn interesse in de gemeentepolitiek en de gespreken met Eddie De Block is het idee ontstaan om een stuk over de belevenissen van een burgemeester om te bouwen tot een theaterstuk. Van de vele straffe verhalen die in de wandelgangen van de gemeentes leven, heeft Benny De Ridder dan een fictief verhaal over een burgemeester geschreven. Wij van het MVT dachten een stuk over de gemeente daar moeten politiekers in meespelen. Wij hebben dan de politiekers in Merchtem met toneelervaring aangesproken en zij waren bereid om dit stuk te brengen. De Burgemeester, een schepen en de gemeenteraadsvoorzitter zullen jullie als acteur kunnen bewonderen in dit nieuwe stuk. Het spreekt voor zich dat er enkele grappen specifiek zullen gaan over de plaatselijke politiekers en de actualiteit. Dit alles overgoten met een lekker bier van de plaatselijke brouwerij De Block.

Personages: Wielervriend: Eddie De Block - Wielervriend II,Fien: Nathalie Van Hellemont - Duivenmelker: Johan Lariviere - Burgemeester, Antoinio: Mario Van De Velde - Arbeider OCMW: Jef Van Hellemont - Dochter: Anke Buys - Vader: Soit Heyvaert - An : Jaklien Putteman - Johan van de Techniek: Johan Lemaire - Zuster Ursula: Ella De Neve - Applausmeester: Benny De Ridder - Techniek: Johan Lemaire - Regie: Benny De Ridder & Griet Sterckx.

Korte inhoud: Een duivenmelker, een arbeider van het OCMW, Gasboetes, politieke overstappen, huwelijksproblemen, de man van Ella allemaal korte verhalen gezien door de bril van de burgemeester die worden gebracht tot een geheel. De lachspieren zullen getraind worden. Elke gelijkenis met bestaande personen is louter toeval. Er wordt gespeeld in de Maurits Sacréstraat, 23 op Donderdag 13.03.2014 om 20 u, Zondag 16.03.2014 om 18u en 20u en Maandag 17.03.2014 om 20u. Kaarten ( 5 Euro ) zijn te bekomen bij de leden of in café “De Reedijk". Reservatie is noodzakelijk op het nummer 0484 62 06 41 of via e-mail: benny.de.ridder@telenet.be. Op zaterdag 15.03.2014 wordt er gespeeld in de raadzaal van het gemeentehuis van Merchtem om 18u en 20u en eveneens op Vrijdag 14.03.2014 om 20 u. Hopelijk tot dan…

Nog wat extra nieuws over het MVT: ‘t Merchtems Volkstheater maakt de dementieproblematiek bespreekbaar! Lisette Bécu- Van Ginderachter schreef een vervolg op het toneelstukje “ Oeps...” dat handelde over valpreventie. De ludieke eenakter “Kortsluiting!!!” behandelt nu de dementieproblematiek. Op een speelse, dartele manier wordt er aangetoond wat voor stoornissen en ergernissen zich binnenin een huisgezin kunnen voordoen door toedoen van een aanwezig dement persoon. Eveneens worden de signalen klaar en duidelijk in de verf gezet die typerend zijn voor beginnende en zelfs gevorderde dementie.  “Kortsluiting!!!” gaat in productie in februari 2014. De première gaat door op 14 februari  in zaal ‘t Vijverdal en op 27 februari gaat de voorstelling door in het  WoonZorgCentrum  “Ter Stelten”. Nadere informatie en volgende data van opvoering volgen nog.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 feb 2014
Sam Herremans
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief