TERNAT - CKO ’t Breugelkind vzw is op zoek naar nieuwe onthaalouders.

C21

TERNAT - CKO ’t Breugelkind vzw is op zoek naar nieuwe onthaalouders.

Editiepajot-ingezonden-foto-breugelkind-13032014
ingezonden foto
 

Dankzij het nieuwe decreet kinderopvang, dat vanaf april in voege gaat, werkt het Centrum voor Kinderopvang ‘t Breugelkind voortaan over de verschillende gemeenten binnen dezelfde zorgregio heen.

Vanaf 1 april 2014 geldt voor de Vlaamse kinderopvang een nieuw decreet dat moet zorgen voor een evenwichtige kwaliteit en financiering binnen de sector. Er is geen minimale schaalgrootte meer vastgelegd en ook het werkingsgebied zal niet meer bestaan zoals vandaag.  Concreet betekent dit voor CKO ’t Breugelkind dat men binnen de huidige zorgregio nieuwe onthaalouders kan aanwerven.

Tevens verdwijnt de term ‘dienst voor onthaalouders’.  Als aangesloten onthaalouders word je een kinderbegeleider in de gezinsopvang.   Het organiserend bestuur van de dienst van onthaalouders wordt de organisator van gezinsopvang en deze zorgt ervoor dat de opvang aan de vergunningsvoorwaarden voldoet.

Begeleiding en ondersteuning - CKO ’t Breugelkind werkte een volledig starterstraject uit om potentiële kandidaten zo snel mogelijk op weg te helpen. ‘Zo wordt er voor elke nieuwe onthaalouder een gratis starterscursus en vorming voorzien. Eens aan het werk kan elke onthaalouder rekenen op zowel inhoudelijke als praktische begeleiding en ondersteuning van de regio- en kwaliteitscoördinator’, legt Ina Bécu uit. Onthaalouders kunnen daarnaast ook beroep doen op de diensten van de CKO om bijvoorbeeld goedkoper materiaal aan te kopen. Ook worden ze administratief bijgestaan, waardoor het papierwerk zeer beperkt blijft. ‘Maar wat bovenal een grote troef is binnen CKO ’t Breugelkind, is dat er op elk moment een luisterend oor klaar staat voor de onthaalouders. Bij ons sta je er nooit alleen voor’, voegt Ina Bécu er nog aan toe.

Sociale voordelen - Ook de collegialiteit draagt CKO ’t Breugelkind hoog in het vaandel. ‘Onze werknemers kunnen ervaringen uitwisselen met collega-onthaalouders, om zo een productieve en kwalitatieve werking te garanderen.’ Onthaalouders bij CKO ’t Breugelkind nemen een sociaal statuut aan. ‘Bovendien beschikt men over een grote zelfstandigheid binnen de job. Zo kan men zelf de werkuren alsook de werk- en vakantiedagen kiezen. Doordat men thuis werkt, kan men ook voor de eigen kinderen zorgen.’

Wanneer kinderen buiten de wil van de onthaalouder zelf afwezig zijn, krijgen de onthaalouders een opvanguitkering van de RVA. ‘Andere voordelen zijn het opbouwen van pensioenrechten, een gratis ongevallenverzekering, een groepsverzekering burgerlijke aansprakelijkheid en een verzekering bij ongevallen van kinderen. Daarnaast kunnen onze onthaalouders rekenen op een stipte uitbetaling van de belastingvrije onkostenvergoeding’, besluit regiomanager Ina Bécu.

't Breugelkind vzw is de grootste privéspeler op de markt van de kinderopvang in België. 't Breugelkind vangt elke dag 8.000 kinderen op in 95 locaties, verspreid over 36 gemeenten. Meer dan 300 medewerkers zetten zich elke dag in om de kinderen de beste zorgen te geven in kinderdagverblijven, binnen- en buitenschoolse opvang, dienst voor onthaalgezinnen en bedrijfsopvang. 't Breugelkind heeft ook een eigen studie- en adviescentrum om lokale besturen en kinderopvangdiensten te helpen hun diensten te optimaliseren.

Lijkt deze job geschikt voor jou? Ben je ouder dan 18 jaar, kan je zelfstandig werken en ben je sociaal en creatief ingesteld? Mail dan naar regiomanager Ina Bécu via becuina@breugelkind.be en word onze collega! Onze zorgregio strekt zich uit over de gemeenten Asse, Gooik, Affligem, Liedekerke, Merchtem, Opwijk, Dilbeek en Roosdaal. 

Voor meer informatie kan u terecht bij Stefanie Beeckman via beeckmanstefanie@breugelkind.be of 0494/51.96.95, en Sanne De Backer via kcmaantjes@breugelkind.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mrt 2014
Jacky Delcour
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief