MERCHTEM - Kindergemeenteraad houdt slotvergadering

C21

MERCHTEM - Kindergemeenteraad houdt slotvergadering

Editiepajot-merchtem-kinder-gemeenteraad-01-foto-roger-ortelmans
Senne Vanden Berghe, kinderburgemeester, sluit onder toeziend oog van Burgemeester Eddie De Block, de laatste gemeenteraad af
 
Editiepajot-merchtem-kinder-gemeenteraad-02-foto-roger-mortelmans
de burgemeesterschepenen en leraars laten de eer aan de aanwezige leden van de kinder-gemeenteraad
 

Dit jaar kwam de kindergemeenteraad, die bestaat uit leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van de scholen Ter Dreef, Sint Donatus, De Plataan, Ten Bos en Rinkeling, vijf maal samen.

Tijdens die vergaderingen besprak men hoe Merchtem kindvriendelijk kan gemaakt worden, werd het charter Goe Gespeeld! ondertekend, werd ook een kinderfuif georganiseerd en werd een filmvoorstelling gepland.

Kinderburgemeester Senne Vanden Berghe dankte tijdens de slotvergadering al zijn jonge collega’s, niet alleen voor hun enthousiasme maar ook voor de serieuze manier van aanpak.

Hij had ook een dankwoord voor de gemeente die het de leden van de kindergemeenteraad  mogelijk gemaakt heeft de eerste stappen in de politiek te zetten. De kindergemeenteraad bestaat uit leerlingen van  verschillende scholen die goed hebben kunnen samenwerken. Misschien zegt, Senne Vanden Berghe, kunnen onze politici nog iets van ons leren.

De kindergemeenteraad heeft zich, volgens burgemeester Eddie De Block, dit jaar vooral gefocust op hoe debateer ik, hoe vergader ik.

Het belangrijkste is ook dat de kinderen uit deze kindergemeenteraad iets opgestoken hebben. Nu wordt er reeds uitgekeken naar de volgende verkiezing.

Ter afsluiting van de slotvergadering van de kindergemeenteraad kregen alle kinderen een diploma en een geschenkje.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jun 2014
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief