HALLE / MERCHTEM - Provincie geeft hulpbehoevende ouderen een warme thuis

C21

HALLE / MERCHTEM - Provincie geeft hulpbehoevende ouderen een warme thuis

Monique_swinnen_2011_p200
Monique Swinnen (EP)

De provincie Vlaams-Brabant investeert 110.000 euro in vier organisaties die zorgen voor dagbesteding van ouderen. Het gaat om organisaties in Bertem, Halle, Herent en Merchtem.

 'De groeiende groep ouderen is divers. De meesten hebben een sociaal netwerk en trekken zich goed uit de slag, maar de groep die zorg, toezicht of gezelschap nodig heeft groeit. En het zorgaanbod groeit trager. Daarom stimuleren we initiatieven die kleinschalige dagopvang voor ouderen aanbieden. Als zorgbehoevende ouderen overdag in de buurt terechtkunnen voor opvang, betekent dit een adempauze voor de mantelzorger. Op die manier kan de zorg langer volgehouden worden, waardoor ouderen langer in de vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor welzijn.
 
 De provincie Vlaams-Brabant geeft daarom 110.000 euro aan organisaties die dagopvang voor ouderen stimuleren.
 
Het OCMW Halle krijgt 10.000 euro om voor de aankoop van een aangepaste wagen voor vervoer van minder mobiele personen naar dagactiviteiten van het lokaal dienstencentrum.
 
 Landelijke Thuiszorg krijgt 50.000 euro voor de oprichting van een kleinschalig dagopvanginitiatief voor 10 thuiswonende hulpbehoevende ouderen in Merchtem. Deze CADO (Collectieve Autonome DagOpvang) biedt de kans aan mantelzorgers om even op adem te komen terwijl de zorgbehoevende partner, vader of moeder een gezellige tijd doorbrengt in de CADO. Zij brengen samen de dag door met activiteiten zoals samen koken, de afwas doen, de krant lezen, kaarten of samen koffiekletsen. Deze CADO in Merchtem zal openen in oktober 2014.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 sep 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief