Groen MERCHTEM wil werk maken van verkeersveiligheid voor fuivende jongeren

C21

Groen MERCHTEM wil werk maken van verkeersveiligheid voor fuivende jongeren

Editiepajot_ingezonden_bart_saerens_16102014
ingezonden
 

Vier keer per jaar kunnen Merchtemse verenigingen de gemeentelijke loods in de Koeweidestraat gebruiken om een fuif te organiseren. Er moet dringend werk gemaakt worden van de verkeersveiligheid rond deze locatie.

Ook al is Merchtem een feestgemeente, toch is er nog steeds geen polyvalente zaal waarin jongeren kunnen fuiven. Wel mag de loods van de gemeente vier keer per jaar gebruikt worden als fuifzaal.

Dit volstaat als voorlopige noodoplossing, maar de ligging van de loods creëert een onveilige verkeerssituatie die dringend aangepakt moet worden. De loods ligt een heel stuk uit het centrum in de Koeweidestraat, een smalle zijstraat van de drukke Brusselsesteenweg. Jongeren komen er te voet, met de fiets of de wagen naartoe.

 

“In de Koeweidestraat is geen voet- of fietspad en ’s avonds is de straat slecht verlicht.” zegt Bart Saerens, voorzitter van Groen Merchtem. “Dat zorgt voor een gevaarlijke situatie. Enerzijds zijn er voetgangers en fietsers die zich onvoldoende aan de kant van de weg houden. Anderzijds slaan sommige automobilisten de Koeweidestraat in zonder hun snelheid en rijgedrag aan te passen.

Zeker op momenten dat veel ouders hun kinderen komen halen met de wagen en er tegelijkertijd jongeren naar huis fietsen of wandelen, zorgt dit voor onveilige toestanden. De gemeente moet deze situatie dringend aanpakken. Daarom zal Groen tijdens de gemeenteraad van 20 oktober een voorstel op tafel leggen.”

 

Overleg tussen jongeren en politie
Het is zeker niet de bedoeling om deze problematiek in de schoenen van de organiserende jeugdverenigingen te schuiven. Groen pleit voor een ruim overleg tussen de gemeente, verenigingen die de loods als fuifruimte gebruiken, buurtbewoners en de politie om uit te zoeken hoe de verkeersveiligheid kan verbeteren. Het is logisch dat ook de jeugdraad nauw bij dit overleg betrokken moet worden.

“Degelijke verlichting, dranghekken, wandelstroken afgelijnd met fluoplakkers, duidelijke fietsstroken… Het zijn maar enkele mogelijkheden. Hoe dan ook: het is de verantwoordelijkheid van “feestgemeente” Merchtem om ervoor te zorgen dat al haar inwoners in veilige omstandigheden kunnen feesten,” aldus Saerens.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 okt 2014
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief