MERCHTEM - Koninklijke steltenlopers bekomen de Hoge Bescherming van Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin voor de viering van hun 70 jarig bestaan

C21

MERCHTEM - Koninklijke steltenlopers bekomen de Hoge Bescherming van Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin voor de viering van hun 70 jarig bestaan

Editiepajot_ingezonden_koninklijke_steltenlopers_19112014
ingezonden
 
Editiepajot_ingezonden_koninklijke_steltenlopers1_19112014
ingezonden
 

Zij kregen vanwege het Paleis de uitzonderlijke gunst om de feestelijkheden van 29 en 30 mei 2015 te laten doorgaan "Onder de Hoge Bescherming van Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin".

Uiteraard zijn zij bijzonder vereerd om deze Hoge Bescherming te mogen vermelden op al hun documenten aangaande dit evenement.

 

Ondertussen draait de organisatie op volle toeren en zullen zij, dankzij de steun van het Gemeentebestuur, een nooit gezien programma kunnen aanbieden in Merchtem.

 

Vrijdagavond 29 mei starten zij met een jeugdfuif in de hangaar van Wilfried Sergoyne waarvoor reeds werden vastgelegd: het animatieorkest uit de eigen gemeente "DUK" en verder DJ JOOST-DIBANGO en DJ BOOST.

 

Zaterdag 30 mei wordt de hoogdag met een feeststoet in het centrum van de gemeente en hiervoor werden o.a. ook een aantal groepen vastgelegd die nog nooit in Merchtem of zelfs in ons land werden gezien.

Zij krijgen een viertal verschillende steltenlopersgroepen (uit de Landes in Frankrijk, de White Wings uit Nederland, onze collega's uit Namen), ludiek straattheater door “The Horsemen” en “The Bigbrozeurs” uit Frankrijk, de Latschari-Clique uit Rheinfelden-Duitsland (de scheve mannen die ook al in 2005 in Merchtem waren met groot succes), de Braziliaanse danseressen uit Rotterdam-Nederland en de Wereldkampioen stapmarsen en taptoeshow "Kunst en Genoegen" uit Leiden-Nederland die met liefst 70 muzikanten een show brengen om van te snoepen. Verder wordt er nog onderhandeld met een Trachtengruppe uit Tirol-Oostenrijk.

De stoet wordt ook nog aangevuld met enkele groepen uit de eigen gemeente,  de bekende vendeliersgroep "Alkuone" uit Aalst, de Vrienden van Manneke-Pis, de Meyboomfanfare en de Orde van de Moustache uit Brussel en een belangrijke delegatie van de Brusselse Ommegang.

 

Na de optocht is er op het feestterrein van Wilfried Sergoyne op de Reedijk de apotheose met de taptoevoorstelling van "Kunst en Genoegen", hun steltengevecht, de steltendansen uit de Landes, het spectaculair steltengevecht van de collega's uit Namen en ludieke demonstraties door de Horsemen,  de White Wings en de Bigbrozeurs.    

 

Zaterdagavond wordt dan afgesloten met een heuse Tiroleravond met o.a. "Die Gibfelfreunde" en DJ Staf De Proft.

 

Zoals U ziet wordt het een belangrijk weekend dat zeker al moet vastgelegd worden in de agenda van 2015 - alleen hopen dat de weergoden gunstig gezind zijn zodat de feestgemeente nog eens op de kaart kan gezet worden.

 

Voor meer infosteltenlopers@myonline.be, telefoon  052/37.37.86 of gsm 0476/37.37.86

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 nov 2014
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief