MERCHTEM - Collge kaart problemen rond onkruidbestrijding aan

C21

MERCHTEM - Collge kaart problemen rond onkruidbestrijding aan

Editiepajot-merchtem-logo-gemeente

Het college heeft beslist om op donderdag 17 september ek, samen met de volledige ploeg werkmannen van de technische dienst, het onkruid in de gemeente 'te lijf te gaan'.

 

Door de nieuwe wetgeving van de Vlaamse regering mag onkruidbestrijding niet meer gebeuren met de gekende onkruidbestrijders maar enkel door verbranden, stomen en uittrekken.

 

Voor elke gemeente betekend dit een pak aantal werkuren (en dito personeel) meer. Om dit 'probleem' of deze nieuwe wetgeving (met de gevolgen ervan) in de actualiteit te brengen zullen ze dus met het voltallige college van 13u tot 17u de technische ploeg een 'handje helpen'.

 

U zal dus niet verbaasd moeten zijn als u de burgemeester of een schepen gebukt ziet staan in een gemeentelijk perkje om onkruid te wieden. Het is uiteraard een warme oproep aan elkeen die zich geroepen voelt om 'samen' het onkruid te bestrijden... op een 'natuurlijke, niet schadelijke' manier, ten gunste van het milieu in zijn totaliteit. Een maatregel waarvoor wel een pak euro's moeten worden vrijgemaakt.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 aug 2015
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief