MERCHTEM - Koninklijke Steltenlopers schitteren op Rode Plein in Moskou

C21

MERCHTEM - Koninklijke Steltenlopers schitteren op Rode Plein in Moskou

Editiepajot_ingezonden_foto_s_moskou_2015_003
 
Editiepajot_ingezonden_foto_s_moskou_2015_051
 
Editiepajot_ingezonden_foto_s_moskou_2015_053
 
Editiepajot_ingezonden_foto_s_moskou_2015_183
 
Editiepajot_ingezonden_foto_s_moskou_2015_247
 
Editiepajot_ingezonden_foto_s_moskou_2015_283
 
Editiepajot_ingezonden_foto_s_moskou_2015_406
 
Editiepajot_ingezonden_foto_s_moskou_2015_477
 

Van 3 tot 14 september 2015 namen de Koninklijke Steltenlopers van Merchtem deel aan het Spasskaya Tower festival in Moskou. Samen met zesentwintig andere groepen uit veertien landen traden zij elke avond op voor een publiek van telkens zesduizend toeschouwers. Het taptoeterrein besloeg het centrale gedeelte van het Rode Plein, tussen de monumentale Spasskayatoren en het mausoleum van Lenin.

 

Dit militair en muzikaal showevenement is één van de grootste ter wereld. Ook de Merchtemse steltenlopers ervoeren dat het International Military Music Festival, zoals de taptoe onder de muren van het Kremlin officieel heet, een maat groter was dan alle taptoes waaraan zij tot nog toe hun medewerking verleenden. Zelfs met tweeënvijftig deelnemende leden, zo besefte voorzitter Roger Daelemans, waren de steltenlopers maar bij de middelgrote groepen. “Om ons mannetje te staan tussen de vele professionele korpsen gaf onze achttienkoppige muzieksectie het beste van zichzelf. Op de hoge stelten schitterden onze steltenlopers met als majestueus decor de zes koepels van de Basiliuskathedraal op de achtergrond. Het transport van zo veel hoge stelten was een heus logistiek huzarenstuk. Ruim twee weken op voorhand hebben wij de stelten ingeladen, onder meer in een zes meter lange kist”.

 

Naast de negen optredens op het Rode Plein, trad de groep ook afzonderlijk in het Gorki Park op en entertainde het tweemaal de festivalgenodigden in de VIP-tent. Verder verzorgden de steltenlopers de namiddaganimatie in het kinderdorp en brachten ze een gelegenheidsoptreden in een taalschool, waar de scholieren hun beste Frans bovenhaalden om hen te woord te staan. Veel kinderen en jongvolwassenen kwamen af op de stelteninitiaties die de groep gaf in de marge van de kleinere optredens. Het viel daarbij op dat heel wat Russische jongeren ook oog hadden voor het blokkenlopen en daar snel mee weg waren.

 

Naast randactiviteiten, zoals een stadsrondrit, enkele wandelingen, een verkenning van de Moskouse metro en een receptie met alle buitenlandse groepen, kregen de steltenlopers een exclusieve rondleiding in het Kremlin. Speciaal voor de deelnemende groepen was het grote Kremlinpaleis voorbehouden en werd elke groep nauwgezet vastgelegd op een groepsfoto in het gouden decor van het Facettenpaleis. “Dankzij het enthousiaste publiek, de hartelijke contacten met de vele andere groepen en de piekfijne Russische organisatie werd het een onvergetelijk hoogtepunt in de groepsgeschiedenis”, zo besluit een fiere voorzitter.

 

Meer foto’s en filmpjes vindt u door te googlen op “stiltwalkers” en “spasskaya”, te zoeken op youtube of op facebook onder “steltenlopers”. De website van de taptoe is http://www.kremlin-military-tattoo.ru/en/ 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 sep 2015
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief