OPWIJK – Allereerste Grote Prijs Matexi in Mazenzele

C21

OPWIJK – Allereerste Grote Prijs Matexi in Mazenzele

Editiepajot_opwijk_dernywedstrijd_matexi_01_foto_roger_mortelmans
De organisatoren met Burgemeester Albert Beerens
 
Editiepajot_opwijk_dernywedstrijd_matexi_02_foto_roger_mortelmans
Benny Hoefs en echtgenote Sonja
 
Editiepajot_opwijk_dernywedstrijd_matexi_03_foto_roger_mortelmans
De Sponsors van deze wedstrijd met op kop Matexi
 
Editiepajot_dernywedstrijd_matexi
Michel Vaarten ex prof
 

Op zondag 17 mei rijden 14 profrenners uit de Pro Tour en de Pro continentale ploegen voor het eerst een wielercriterium achter ronkende DERNY motoren in Opwijk in de allereerste Grote Prijs Matexi.

Wie treedt in de voetsporen van Jurgen Roelands, Björn Leukemans of Brent Luyckx?

 

Na 32 jaar onafgebroken succesvolle jaren van koersen in Strombeek-Bever was het tijd voor een nieuwe formule en een nieuw organisatiecomité, zegt voorzitter Benny Hoefs. De organisatie van deze 13de editie van de Grote Prijs Matexi wordt heel professioneel aangepakt en met de medewerking van Radio 2.

 

Het nieuwe team kreeg de naam Dernyprom en heeft als doel het DERNY wielrennen in de provincie Vlaams Brabant en de regio Brussel te promoten en in stand te houden. 

 

Dat Opwijk de primeur krijgt van deze vernieuwde dernykoers is niet toevallig. De nieuwe Matexi-woonbuurt Ran Akker ter hoogte van de Molenstraat is in volle ontwikkeling. Op zondag 17 mei wordt de verkaveling officieel geopend in het bijzijn van het publiek tijdens de dernykoers “De Grote Prijs Matexi”.

 

De firma Matexi werd opgericht in 1945 en biedt iedereen de kans om zich een betaalbare woning aan te schaffen. Onder het motto “Welkom in de buurt” creëert Matexi buurten die inspireren om samen meer van het leven te maken.

 

Ran Akker Mazenzele voorziet in de eerste fase 8 halfopen en 5 gesloten bebouwingen. Meer info hierover kan men bekomen op 17 mei van 15 tot 17.30 uur in de Matexi-infotent op Den Dries in het centrum van Mazenzele.

 

Op 17 mei is het inderdaad groot feest in Mazenzele, vanaf 13.30 uur is iedereen welkom in de nieuwe woonbuurt en valt er heel wat te beleven. Omstreeks 14 uur wordt de buurt officieel geopend en omstreeks 14.30 uur wordt de fakkel doorgegeven aan de wielrenners. Het prachtige parcours is 1,7 km.

 

Naast de eigenlijke koers is er onder meer ook jeugdinitiatie door Wielerclub Noord-West-Brabant, gentlemen Derny.

 

De profrenners zijn Brent Luyckx, Barry Markus, Massimo Van der Aerden, Timothy Dupont, Raymond Kreder, Yves Lampaert (nog niet zeker, wel anders ook iemand van Team Etixx-Quick Step), Gijs Van Hoecke, Laurens De Vreese, Sjoerd Van Ginneken, David Boucher, Frederic Veuchelen, Otto Vergaerde, Jens Teirlinck en Arne Tureluren.

 

De gangmakers zijn Eddy Mertens, Dick Ras, Nick Alens, Rien Van Hooidonck, Denis Luckermans, Eric Schoefs, Alain Goudillat, Michel Vaarten, Gerard Buiying, Walter Huybrechts, Benny Hoefs, Andre De Raet, Jens De Vreese en Lucien Lachaert.

 

Voor meer informatie over het programma en de activiteiten op zondag 17 mei kan men surfen naar www.matexi.be/vlaamsbrabant en www.dernyprom.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 apr 2015
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief