OPWIJK - Berichtgeving gemeente

C21

OPWIJK - Berichtgeving gemeente

Editiepajot-opwijk-logo-gemeente

Nieuws vanuit het gemeenschapscentrum. Dinsdag 1 september, niet alleen de start van het nieuwe schooljaar maar ook de start van het nieuwe seizoen in het gemeenschapscentrum Hof ten Hemelrijk. 

 

Wat mag u zoal verwachten voor de maanden september en oktober?

24/09/2015: KLASSIEK met SNOB (Swing Night Owls Belgium) en dit ten huize van Elise Vandervorst, Danny Van Londerzele - Vossestraat 43 - 20u.  

25/09/2015: HUMOR met BERT KRUISMANS - Hof ten Hemelrijk - 20u30

1/10/2015: KLASSIEK met JORIS VAN DEN HAUWE (trio van hobo, klavecimberl en basso) - Huyse ter Kalkestraete - Kalkestraat 112 - 20u

15/10/2015: FLAMENCO-AVOND met FLAMENCO ESENCIAL - Hof ten Hemelrijk - 20u30

22/10/2015: BARRE WELDAAD (met o.a. TOM VAN BAUWEL) brengt het THEATERSTUK ‘Verdacht’ - Hof ten Hemelrijk - 20u30

31/10/2015: FAMILIEVOORSTELLING ‘DE KLEERMAKER VAN DE SINT’ (vanaf 3 jaar) - Hof ten Hemelrijk - 17u

 

Voor de aankoop van de tickets kan u gebruik maken van de cultuurcheque.

 

Reservatie tickets: 052 36 51 72 - gc.tickets@opwijk.be - www.opwijk.be

 

 

Nummering van woningen en gebouwen te Opwijk - De gemeenteraad heeft in zitting van 23 juni 2015 het reglement i.v.m. straatnaamborden en nummering van gebouwen vervangen door een nieuw reglement. De belangrijkste wijziging heeft betrekking op een actuele praktijk die er tot voor kort in bestond dat naast het vaststellen van het huisnummer ook het standaard nummerplaatje materieel door de gemeente werd afgeleverd (zijnde het gekende blauwe plaatje met witte cijfers). Dit is naar de toekomst toe niet meer op dezelfde manier mogelijk vermits de huidige leverancier van de plaatjes stopt met het leveren ervan.

 

Veel gezinnen opteren er nu reeds voor om zelf in een (gepersonaliseerd) nummer te voorzien dat past bij de stijl van de woning. Daarom wordt besloten dat er geen nummerplaatjes meer zullen afgeleverd worden door de gemeente maar blijft de gemeente wel als enige bevoegd om de nummers vast te stellen.

 

 

Bijkomende openingsuren diensten Burgerzaken, Cultuur en Sport - De diensten Burgerzaken, Cultuur en Sport zijn bijkomend open op elke eerste zaterdag van de maand telkens van 9u45 tot 11u45. Indien de eerste zaterdag van de maand een feestdag is, wordt de zaterdagdienst verschoven naar de tweede zaterdag van de maand. Dit op volgende dagen in 2015: 5 september, 3 oktober, 7 november en 5 december.

 

Meer info?

Dienst Burgerzaken: 052 36 51 42 - burgerzaken@opwijk.be 

Dienst Cultuur: 052 36 51 72 - gc.info@opwijk.be  

Sportdienst: 052 35 02 30 - sportdienst@opwijk.be     

 

 

50-plus filmvoorstelling ‘Sissi’ De jonge keizerin - Je hebt het misschien gemerkt? De filmplanning werd gewijzigd. De twee volgende filmvertoningen zijn het vervolg op de trilogie van ‘Sissi’ de keizerin van Oostenrijk, in plaats van La Grande Vadrouille en The Sound of Music. 

 

Wanneer? Maandag 28 september om 14u

Waar? Schuur GC Hof ten Hemelrijk (Kloosterstraat 7)

Voor wie? 50-plussers

Kostprijs? Gratis

 

 

Wereldcafé Opwijk - Het gemeentebestuur organiseert op donderdagavond 17 september om 19u30 het Wereldcafé Opwijk in de schuur van Hof ten Hemelrijk (Kloosterstraat 7)! Kom babbelen, meedenken en meedoen aan een klimaatvriendelijk Opwijk, met gratis knabbelen, drankje en randanimatie. Een organisatie in samenwerking met Bond Beter Leefmilieu vzw en Interleuven. Iedereen welkom!

 

Wat kan jij doen om minder C02 uit te stoten? Laat het ons weten!

Contacteer milieuambtenaar Eric Roelands: 052 36 51 31 - eric.roelands@opwijk.be  

 

 

Week van de sportclub: van 12 tot 20 september - Het nieuwe sportseizoen is weer van start gegaan! De volgende sportclubs stellen de deuren van hun sportclub open om eens een nieuwe sport uit te testen in jouw buurt, en dat helemaal gratis: AC Opwijk (atletiek), Shuttles Opwijk (badminton), BCO Opwijk (basketbal), Oriental Expression (buikdansen), Bewegingsschool Opwijk, dansstudio Dance 2B, Judo Nijdrop,  Seien-Chin Opwijk (karate), Straf in Bergaf (mountainbike), San Bao Taiji School Opwijk, Voetbalclub Eendracht Mazenzele Opwijk en Volley Opwijk. Ga zeker eens langs! De volledige lijst van trainingen en lessen kan je vinden op de website van de gemeente www.opwijk.be, onder de afdeling sport. Meer info? Sportdienst: sportdienst@opwijk.be

 

 

Kampioenschap van Opwijk petanque - Op zaterdag 12 september organiseert de sportdienst het Kampioenschap van Opwijk voor Petanque. Deze gaat door op de atletiekpiste (Heiveld). Het tornooi staat open voor inwoners, ex-inwoners en deelnemers aan de Opwijkse competitie uitgezonderd diegenen met licentie. Min. 1 van beide spelers moet woonachtig zijn in Opwijk. Starten doen we vanaf 10u. Inschrijven kost 5 euro per doublet en kan tot 4 september. Info en inschrijven: Sportdienst, Heiveld 65.

 

 

Start to curve-bowls! Zin in een nieuwe, misschien wat onbekendere sport? Het seizoen curve-bowls gaat binnenkort weer van start. Een sport haalbaar voor iedereen!

Het is een soort bowlsport op matten. Er is geen leeftijdgrens; iedereen is welkom. Kom op donderdag in september eens langs in de kleine zaal van de sporthal. We starten om 19u. Info kan je ook verkrijgen op de sportdienst, Heiveld 65, sportdienst@opwijk.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2015
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief