OPWIJK - Kunst In Lege Huizen schenkt 300 euro aan dementietuin De Wilg

C21

OPWIJK - Kunst In Lege Huizen schenkt 300 euro aan dementietuin De Wilg

Editiepajot_logo_gemeente_opwijk

De eerste editie van Kunst In Lege Huizen, met dialectdichter Jean Paul Van der Elst, was meteen een voltreffer. De voorstelling was helemaal volzet. De inkomsten gaan integraal naar Huis De Wilg in Opwijk, dat woonbegeleiding organiseert voor mensen met een beperking. Zij zullen de cheque van 300 euro gebruiken om hun dementietuin verder uit te werken. 

 

Kunst In Lege Huizen geeft een lokale kunstenaar een forum voor een beperkt publiek in een te koop of te huur staand leeg huis. “Dat zorgt voor een unieke ervaring, zowel voor de kunstenaar als voor de toeschouwers. Elke voorstelling is anders,” aldus initiatiefnemer Tom Bosman. “Anders dan bij een klassiek huiskameroptreden zijn de huizen in dit concept leeg.”

 

Dementietuin

Alle inkomsten van de voorstellingen gaan telkens naar een goed doel. Voor de eerste voorstelling met dialectdichter Jean Paul Van der Elst is dat Huis De Wilg, onderdeel  van vzw Zonnelied in Opwijk. “Deze schenking zal gebruikt worden voor de verdere verwezenlijking van onze dementietuin,” vertelt coördinator van De Wilg Sven Degeest. “In 2016 tekenden studenten van Odisee voor Zonnelied vzw een plan voor een dementietuin. Dat is een tuin waar onze oudere bewoners die kampen met dementie kunnen vertoeven, niet weglopen en waar ze herinneringen kunnen ophalen door middel van planten- en bloemsoorten van vroeger. Herkenningssymbolen terugvinden staat daarbij centraal.”

 

Schenking met een boodschap

Tom Bosman wil met de schenking ook een boodschap meegeven: “Ouderenopvang, maar ook opvang voor personen met een beperking moet betaalbaar en toegankelijk blijven. De evolutie die we vandaag zien is er een van steeds duurder wordende zorg. Als maatschappij moeten we daar grondig over nadenken. Ook dat signaal willen we meegeven.”

 

Ondertussen wordt de volgende voorstelling voor Kunst In Lege Huizen voorbereid. “Lokale kunstenaars mogen zich nog steeds aanbieden en ook huiseigenaars zijn welkom via tombosman@hotmail.com.” 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jan 2017
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief