TERNAT - Sr Lucy van vrouwenhuis MAHER was op bezoek in WAMBEEK

C21

TERNAT - Sr Lucy van vrouwenhuis MAHER was op bezoek in WAMBEEK

Dsc_0423
 
Dsc_0367
 
Christabezoekmaher
 
Dsc_0376_knip
 
Danser
 
Dsc_0384
 

Zondagmorgen was Sister Lucy van het Vrouwenhuis MAHER in India, op bezoek in Ternat. Vanaf 11 uur vond er een aperitiefconcert met muzikanten van MUSIKALO  plaats in de Parochiezaal in Wambeek en kon je gezellig babbelen met de initiatiefneemster van het opvangtehuis voor verstoten vrouwen en hun kinderen. Ondertussen is MAHER uitgegroeid tot een instelling met verschillende vestigingen die zorg dragen voor verschillende bevolkingsgroepe, ook mannen en ouderlingen. Met de nieuwe giften en subsidies uit Ternat wil MAHER een zorgcentrum met hulpbehoevende mannen verder uitbouwen. Bedden en matrassen moeten nog worden aangekocht. Burgemeester Parys overhandigde symbolisch een grote cheque met de subsidie van de gemeente en de giften uit Ternat.

De organisatie Maher werd opgericht in 1997 en zet zich in voor mishandelde en getraumatiseerde vrouwen en kinderen in en rondom Pune (India). Dit gebeurt ongeacht religie, kaste of sociale status. Sister Lucy speelt hierbij een grote rol. Zij vangt vrouwen op, die vervolgens een begeleidingstraject doormaken totdat zij er klaar voor zijn om terug te keren naar een gemeenschap. Het begeleidingstraject bestaat o.a. uit psychische begeleiding, groepstherapie, het helpen bij dagelijkse activiteiten maar ook uit scholing zoals naailes, kookles en het maken van (geur)kaarsen en kaarten.
De kinderen die bij Maher komen, zijn meestal wees of komen uit een gebroken gezin. Door middel van onderwijs, dagelijkse structuur, spel, dans en sport probeert Maher de angst en pijn uit het kind te halen.
Inmiddels zijn al 1201 vrouwen en 940 kinderen geholpen door Maher. De meeste van hen zijn gerehabiliteerd en leiden nu een productief leven met meer zelfvertrouwen en geluk.

Aanleiding

Op een dag kwam een  meisje dat zwanger was en werd mishandeld door haar man, bij Sister Lucy. Ze vroeg om hulp. Lucy kon haar die dag niet helpen en vroeg het meisje de volgende dag terug te komen om te kijken wat ze voor haar konden gaan doen. Die nacht is ze, samen met het ongeboren kind, verbrand door haar man. Na deze verschrikkelijke ervaring heeft Sister Lucy besloten Maher op te richten.

Meer over MAHER op http://www.maherashram.org/

en op http://sukriyaternat.webs.com/

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 aug 2013
Guido Van Cauwelaert
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024

archief