TERNAT - Marktplein moet herleven met terrasjes

C21

TERNAT - Marktplein moet herleven met terrasjes

Marktkleinedries
 
Terrassen2014
 

Als het aan schepen van Mobiliteit en Milieu Guido Van Cauwelaert (spagroen+) ligt dan komt er op het Marktplein meer plaats voor terrasjes, voetgangers en fietsers en wordt een gedeelte ervan autoluw.

Op de laatste gemeenteraad werd er nog aangedrongen op een snelle oplossing van De Smaakpapil om een groter terras te kunnen zetten. Maar alle horecazaken van het Marktplein zijn vragende partij om grotere terassen te kunnen aanleggen voor hun zaak. Binnenkort komt er ook nog een nieuwe brasserie bij naast het PWA-kantoor en ook deze zaak wil graag een terras. 

De mobiliteitsdienst maakte nu een plan waarbij met een minimum aan kosten kan tegemoet gekomen worden aan de verzuchtingen van de horeca. De rijweg tussen Kruidvat en apotheek dient daarvoor te worden versmald en voorbehouden voor fietsen en wandelen. Dit geeft de mogelijkheid om terrassen uit te bouwen voor de horecazaken. Daardoor wordt een deel van het Marktplein aangenaam en leefbaar. Er gaan bijna geen parkeerplaatsen verloren in het plan, wat belangrijk is voor de andere handelszaken in de omgeving. En mits een kleine herschikking kunnen ook alle marktkramen op donderdag een plaats behouden.

Het plan past ook binnen de plannen van het gemeentebestuur om in het centrum van Ternat een eenrichtingslus te maken via Molenstraat-Bodegemstraat-Keizerstraat. Door het verplaatsen van enkele marktkramen wordt de Verbrugghenstraat opnieuw toegankelijk voor auto's tijdens de wekelijkse markt.

Ook voor het vergroten van het terras van De Smaakpapil aan de hoek van de Markt met de Poodtstraat werd een voorstel uitgewerkt. De rijweg dient hiervoor te worden opgeschoven. Voorbij De Smaakpapil komen er dan extra parkeerplaatsen voor de handelszaken die hier gevestigd zijn.

Ook het Affligemcafé is vragende partij. Dat kan enkel als de rijweg in het midden van het Marktplein zou komen vindt de mobiliteitsdienst. Een optie die ook voorzien was in de vroegere studie voor de heraanleg van de Markt maar die zwaardere ingrepen noodzakelijk maakt. Dit moet verder worden onderzocht.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 apr 2014
ep
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 16 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 06 mrt 2024

archief