De Kouter houdt Jeugdhuis TERNAT open

C21

De Kouter houdt Jeugdhuis TERNAT open

Ambiance_achter_de_toog
 
Begeleider_steffen__bewoners_tj__rven__jason_en_begeleider_carmen
 
Gezellige_babbel_buiten_
 
Klaar_achter_de_toog
 
Terrasje_buiten
 
Viking_kubb_spelen_
 
Zetels_klaarzetten
 

De Kouter is een Ternats buitenhuis van het Medisch Pedagogisch Centrum Sint-Franciscus. "We geloven dat kinderen, jongeren en volwassenen met een handicap recht hebben op een (h)echte plaats in de samenleving", luidt het bij het MPC. "Dit kan ondermeer door kleine woon- of leefgroepen zo maximaal mogelijk in te planten in de ons omliggende woonkernen." Doordeweeks wordt er in De Kouter een groep van 12 jongeren tot 21 jaar opgevangen. Nu het paasvakantie is, is de groep wat kleiner. Dit was voor begeleiders Carmen en Steffen een uitgelezen kans voor een speciale activiteit. Ze namen contact op met Jeugdhuis Ternat met de vraag of hun bewoners het Jeugdhuis op woensdagnamiddag mochten openhouden.
Op woensdag 17 april was het zover! Tjörven, Jason, Claudia, Veronique, Juan en Kelly staken de handen uit de mouwen: zetels buiten klaarzetten, glazen afwassen, muziek uitkiezen… De ganse ploeg straalde en was klaar om de jeugd van Ternat te ontvangen.
Een groep jongeren van Meuleveld, een andere leefgroep van MPC Sint-Franciscus, kwam langs. Ook enkele jongeren van de scouts en jeugdhuisbezoekers kwamen woensdagnamiddag een pintje drinken.
Voor veel bewoners van De Kouter was het de eerste keer dat ze naar het jeugdhuis (dat aan de overkant van De Kouter ligt) gingen. Tjörven en Jason waren er wel al geweest. Ze komen af en toe naar Jeugdhuis Ternat voor een toffe babbel. Het was een heel fijn initiatief, dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 apr 2014
Guido Van Cauwelaert
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024

archief