REGIO – Laat je knotbomen gratis knotten

C21

REGIO – Laat je knotbomen gratis knotten

Editiepajot_regio
Ingezonden foto
 

Heb je knotbomen, wilg, els, eik, es, populier,… die dringend geknot moeten worden? Heb je zelf geen tijd of goesting om in de boom te kruipen? Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei geeft jouw aanvraag door aan knotters. Een groep van geoefende knotters komt dan jouw knotbomen gratis knotten in ruil voor het brandhout. Het snoeihout (dunne takken) wordt op een hoop verzameld en jij zorgt nadien zelf voor de verdere verwerking ervan.

Het knotteam van Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei werkt in Affligem, Beersel, Bever, Dilbeek, Drogenbos, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode en Sint-Pieters-Leeuw. Vul het aanvraagformulier in op www.pajot-zenne.be/knotteam. Voor Ternat kan je terecht bij KNOTTernat via de milieudienst.

Het knotteam van Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei bestaat uit 25 mannen die zich enthousiast inzetten. De knotters volgden allemaal een cursus ‘kettingzagen en veilig knotten’. Tijdens de werkzaamheden staat veiligheid voorop met gepaste beschermingskledij. Zin om zelf als vrijwilliger te knotten in regio Pajottenland-Zennevallei? Schrijf je in op de gratis starterscursus knotten op 15 en 22 november in Halle, contacteer info@pajot-zenne.be

Knotbomen zijn de groene sieraden van onze streek. Ze vormen een thuishaven voor steenuiltjes en andere vogels, insecten en planten. De bomen moeten elke zes tot tien jaar volledig geknot worden of ze kunnen openscheuren en afsterven. Sinds begin 2009 werden ruim 1000 knotbomen (vooral wilgen) veilig en correct geknot voor een mooier en groener Pajottenland en Zennevallei.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 aug 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 16 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 06 mrt 2024

archief