TERNAT - Statiestraat gaat dicht in september

C21

TERNAT - Statiestraat gaat dicht in september

Nieuwsbrief_5_plan
 
2014-06-12_07
 
Image
 

Vanaf september gaat de Statiestraat dicht tussen de Neerveldlaan en het station. In het kader van het heraanleggen van de stationsomgeving wordt de riolering in dit deel van de Statiestraat vervangen. De werken zullen duren tot eind 2014. 

Hoe staat het met de werken?

Op Parking Oost verlopen de werken ondertussen volgens schema. De voorbereidingen voor de aanleg van de riolering zijn afgerond en de rioleringswerken werden ondertussen opgestart. Aansluitend op deze rioleringswerken, zal de heraanleg van de parking worden gestart. Zoals eerder gemeld, zullen deze werken duren tot eind 2014.

In overleg met de aannemer Wegebo werd beslist om samen met de aanleg van de Parking Oost reeds een gedeelte van de Statiestraat aan te pakken: het gedeelte tussen het Station en de Neerveldlaan. Op deze manier kan ook deze zone gelijktijdig worden afgewerkt. Met deze aanpassing van de fasering tracht de aannemer de totale periode van hinder als gevolg van de werkzaamheden in te korten.

 

Verkeer en parkeren.

Concreet wil dit zeggen dat eind augustus de Statiestraat zal afgesloten worden voor doorgaand verkeer in beide richtingen, tussen de Neerveldlaan en het Station. De omleiding wordt voorzien via de Terlindenstraat / Sterrelaan / N285 Assesteenweg en via de Nattestraat / Wijmenierlaan / N285 Assesteenweg.

Via de N285 Assesteenweg blijft het Station steeds bereikbaar en parkeren blijft mogelijk op Parking West.

Bekijk steeds de signalisatie op de weg, deze geeft aan welk deel van de weg beschikbaar is, of je al dan niet mag parkeren, je de parkeerschijf dient te plaatsen. Opgelet, de signalisatie kan dagelijks aangepast worden in functie van het verloop der werken.

De toegang via de Statiestraat tot de parkeerzone aan de Neerveldlaan zal zolang mogelijk worden opengesteld. Gezien de aard der werken kan de bereikbaarheid van de Neerveldlaan en de Lombeekweg via de Statiestraat sterk variëren. Parking Neerveldlaan wordt dus niet de hele periode afgesloten komende van de Statiestraat: deze kan, met uitzondering van enkele weken, toegankelijk worden gehouden, komende van het centrum..

Toegang tot de Lombeekweg is het normaal gezien alleen mogelijk via de N285 Assesteenweg. Let wel: dit zijn zones waar voornamelijk plaatselijk verkeer wordt toegelaten. Lang parkeerders zoeken best een plaats op parking West, de Sterrelaan, parking Neerveld en Ternat Business Center 117. In de werkzone zelf, zal steeds een veilige doorgang voorzien worden voor fietsers en voetgangers. Gezien de aard van de werkzaamheden (aanleg riolering), kan de aannemer de toegang tot de garages of doorgang met de wagen niet altijd garanderen. De aannemer hoopt te mogen rekenen op jullie medewerking, om de wagen, wanneer aangegeven, tijdig buiten de werkzone te parkeren.

 

Alle handelszaken en woningen blijven steeds bereikbaar, zei het niet altijd met de wagen.

Nuttige telefoonnummers

Gemeente Ternat 02 582 10 06 ,Politiezone TARL 053 65 00 65,

WEGEBO aannemer 02 482 07 40, TMVW-WATERLINK 078 35 35 99,

Noodnummers 101 en 112

Meer weten? mobiliteit@ternat.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 aug 2014
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024

archief