TERNAT - Prijsuitreiking wedstrijd logo's gemeente

C21

TERNAT - Prijsuitreiking wedstrijd logo's gemeente

Image
Stefan De Bruyn samen met de ontwerpster van het ontwerp dat op de tweede plaats eindigde.
 
Image
Het ontwerp van Kathleen Vanvaerenbergh dat de voorkeur van de jury kreeg.
 
Image
De winnaars van de ideeënwedstrijd. Dina en Frederik delen de prijs voor de naamgeving.
 

Dinsdagavond werden de prijzen uitgereikt van de ideeënwedstrijd voor een logo voor de gemeente en een naam voor het nieuwe gebouw.

Allerlei ingewikkelde constructies rond de naam Ternat en thuis en andere werden door deelnemers uitgedacht maar uiteindelijk blijft de naam gewoon het gemeentehuis, wat ook door twee deelnemers werd voorgesteld. Dina Rouckhout en Frederick De Kock deelden dan ook de prijs voor dit idee.

Uit de vele inzendingen voor een mogelijk logo voor de gemeente werden door Stephan De Bruyn van Drukkerij en Communicatiebedrijf The Factory een selectie voorgelegd aan een jury. Uiteindelijk staken twee ontwerpen boven de rest uit. Een eerste is gebaseerd op de geografische vorm van de gemeente, die werd gestilleerd en voorzien van enkele blauwe golvende lijntjes die de beekvalleien symboliseren. Met het blauwe punt ernaast maakte de ontwerpster dan weer de verbinding met het hoofd van het beeld van Tserclaes, de beroemde heer van Kruikenburg, die de geschiedenis inging als de redder van Brussel, toen de stad werd ingenomen door de graaf van Vlaanderen.

De jury koos uiteindelijk nipt voor het ontwerp van Kathleen Vanvaerenbergh uit Sint-Katherina-Lombeek, die met in elkaar gevlochten ringen en bollen zowel de drie deelgemeenten als de elementen water, landelijkheid en cultuur gestalte wou geven.

De gemeente moet nu bekijken of de aangereikte ideeën bruikbaar zijn om een nieuwe huisstijl te laten ontwerpen voor briefpapier, kaartjes, website, vlaggen en dergelijke.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 dec 2014
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024

archief