TERNAT - Statiestraat drie weken open voor autoverkeer

C21

TERNAT - Statiestraat drie weken open voor autoverkeer

2014-11-21_10
 

De Statiestraat is opnieuw open voor alle verkeer. Vanaf 12 januari gaat het gedeelte tussen de Neerveldwijk en het station opnieuw dicht. Eind januari moeten de werken in deze zone definitief zijn afgerond en kan de gloednieuwe pendelparking in gebruik worden genomen.

Eind januari is dan ook meteen de start van de laatste fase van de werken, nl. het gedeelte tussen Assesteenweg en Station. 
 
Blauwe zone
 
In bepaalde delen van de Statiestraat is de parkeertijd beperkt omdat ze in de blauwe zone liggen. Op vraag van de handelaars werden de afgelopen weken de controles in deze zone verscherpt. Hieronder kan je nogmaals de voorwaarden verbonden aan het kort parkeren bekijken.
 
In deze zone is het verplicht de parkeerschijf duidelijk zichtbaar achter de voorruit van de wagen te leggen.De locaties waar het gebruik van een parkeerschijf verplicht is, herkent men aan de blauwe verkeersborden met de witte P en het symbool van een parkeerschijf. In Ternat wordt veel gebruik gemaakt van zoneborden. Deze borden duiden een geheel van straten of pleinen aan die binnen een blauwe zone vallen. De borden worden geplaatst aan de grenzen van de zone en herken je hieraan:
 
Inwoners met een bewonerskaart, uitgereikt door de gemeente Ternat, geldend voor de aangeduide zone (bvb. Statiestraat, zone Dreef, ..) en personen met een handicap worden vrijgesteld van het plaatsen van de parkeerschijf wanneer zij hun bewonerskaart of een parkeerkaart voor personen met een handicap goed zichtbaar plaatsen achter de voorruit van de wagen. Ook brommers zijn vrijgesteld.
 
Wanneer de parkeerschijf gebruiken?
 
In de blauwe zone is het gebruik van de parkeerschijf verplicht van 09:00 uur tot 18:00 uur, alle dagen behalve op zon- en feestdagen, tenzij er andere voorwaarden zijn aangebracht op de signalisatie. Met een geldige parkeerschijf kan men 2 uren parkeren, te rekenen vanaf het uur dat
werd aangeduid op de schijf. Een onderbord geeft eventuele uitzonderingen aan.
Bij het verstrijken van de maximaal toegelaten parkeertijd moet men de parkeerplaats verlaten hebben.
 
Hoe de parkeerschijf gebruiken?
 
De indeling op de parkeerschijf gebeurt in stappen van een half uur. Plaats de pijl van de parkeerschijf op het streepje dat volgt op het tijdstip van aankomst. Komt men bijvoorbeeld om 12:06 uur aan, dan schuift men de pijl op 12:30 uur.
 
Wie moet de parkeerschijf niet gebruiken?
 
Bromfietsen, voertuigen van personen met een handicap met een speciale parkeerkaart; en bewoners in het bezit van een bewonerskaart.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 dec 2014
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024

archief