TERNAT - Gemeenteraad vergadert eerste keer in nieuw gemeentehuis

C21

TERNAT - Gemeenteraad vergadert eerste keer in nieuw gemeentehuis

Image
 
Weverstraatkruisstraat
Het doortrekken van het fietspad over het kruispunt Weverstraat-Kruisstraat kadert ook in de plannen van de Mobiliteitsdienst.
Terlindenvcauwelaertstraat
Ook het versmallen van de Weverstraat en de verlenging van het fietspad in de Van Cauwelaertstraat wordt verder uitgewerkt op de Commissie Mobiliteit.
 

Dinsdag vergaderde de gemeenteraad voor de eerste keer in de raadzaal van het nieuwe gemeentehuis. Vooraf kregen de raadsleden en het aanwezige publiek een korte rondleiding in het nieuwe gebouw, waarin naast de gemeentelijke administratie ook de bibliotheek wordt gehuisvest en dat ook zal kunnen gebruikt worden voor culturele aktiviteiten. Voor de vergadering was het nog even behelpen met aangevoerde plooitafels en - stoelen.

Vanuit de NV-A- en de CD&V-fracties kwamen verscheidene extra punten en vragen over mobiliteit en openbare werken op de agenda, evenals een vraag om  de Commissie Milieu en Mobiliteit in maart samen te roepen. Zo wou Sven De Paepe (NV-A) graag de plannen van het Agentschap Wegen en Verkeer (Vlaams Gewest) voor het herinrichten van het kruispunt van de Assesteenweg met de E40 en het advies van de gemeente daarop bespreken, De geplande herinrichting met middenberm, die er komt omwille van de veiligheid (zwart punt volgens statistieken) is zeer hinderlijk voor bepaalde er gevestigde bedrijven betoogde Oliva De Vidts (CD&V). CD&V-raadslid De Feyter onderschreef dan weer het STOP-mobiliteitsprincipe (Stappen-Trappen-Openbaar Vervoer-Privévervoer, in die volgorde) dat ook de basis vormt van de bestuursovereenkomst van de LVB-spagroen+ meerderheid, en  stelde daarom een aantal aanpassingen aan het fietspad van de Van Cauwelaertstraat-Weverstraat voor. Die passen in het door de gemeentelijke mobiliteitsdienst opgestelde plan voor deze fietsroute en zullen dus mee voorgesteld worden op de commissie. De Feyter stelde ook voor om naast de kasseiweg van de Doelstraat ('t Hol) twee betonnen kantstroken te laten aanleggen. Zowel de technische als de financiële haalbaarheid daarvan werd betwist. Schepen van Openbare Werken Jozef Borremans (LVB) is meer voorstander van uitwijkstroken en raadslid Rony De Backer (NV-A) pleitte voor het plaatsen van wegwijzers om het fietsverkeer langs de Elshoutweg te sturen.

Wordt vervolgd... op de Commissie Milieu en Mobiliteit (voorstel administratie is 26 maart in nieuw gemeentehuis). De volgende gemeenteraad is op 24 maart.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 feb 2015
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024

archief