TERNAT - Discussie over afmetingen parkeerplaatsen station

C21

TERNAT - Discussie over afmetingen parkeerplaatsen station

Image
 
Image
 
Image
Het zogenaamde probleem kwam zelfs in het nationale tv-journaal.
 
Image
 

Om de capaciteit van de nieuwe stationsparking te optimaliseren besliste de spoorwegmaatschappij om de breedte van de parkeerplaatsen te beperken tot 2,30 meter. Omdat de witte markeernagels tussen het beton van de waterdoorlatende grasdallen moesten worden geplaatst werd er beslist om ze afwisselend 2,40 en 2,20 meter uit elkaar te plaatsen. Zo blijft de gemiddelde vrije ruimte tussen de geparkeerde wagens overal gelijk. Op voorwaarde dat de wagens zich mooi binnen de vakken parkeren natuurlijk. Dan is de ruimte voldoende om in en uit te stappen voldoende. Ter vergelijking, de vakken van de Ternatse grootwarenhuizen zijn 2,40 meter breed. Maar daar wordt dan ook veel meer in en uit gereden op een dag.

 

"De maatvoering voor de parkeervakken werd ontworpen op basis van de gangbare maatvoering in de technische literatuur", zegt een woordvoerder van het studiebureau dat de plannen ontwierp. Hij verwijst daarvoor naar volgende bronnen:

De parkeernomen van CROW/ASVV (DE referentie binnen het otnwerp van parkeervoorzieningen)

die stelt als breedte voor een parkeervak 2,30m voor lang parkeren. Ook het vademecum Duurzaam Parkeerbeleid stelt dat voor een parkeervak 2,50 meter wordt aanbevolen maar slechts minimum 2,30m bij lang parkeren. 

"De voorzien breedte is dus volledig conform de richtlijnen", zegt de woordvoerder van het studiebureau. "De reden om te kiezen voor de minimale breedte kaderde uiteraard in het maximaliseren van het aantal parkeerplaatsen", besluit de man en voegt er nog aan toe: "Het is wel zo dat voor een klassieke parking een breedte van 2m50 wordt voorzien omdat dit meestal om kort parkeren gaat. De gemiddelde gebruiker is dan ook gewend geraakt aan deze breedte en percipieert een breedte van 2m30 als te smal. Ik ben overtuigd dat na een aanpassingsperiode bij de pendelaars dit “probleem” zichzelf zal oplossen."

 

Na de commotie in de pers kwam de aannemer nog eens nameten of de parkeervakken correct volgens de gemaakte afspraken werden uitgevoerd. En de afstanden klopten inderdaad. De 188 parkeerplaatsen waren vandaag ook allemaal ingenomen en zelfs voor de inritten van de garages van de bewoners stonden er wagens.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mrt 2015
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024

archief