TERNAT - Zitvolleybal voor mensen met fysieke beperking

C21

TERNAT - Zitvolleybal voor mensen met fysieke beperking

Zitvolleybal1
 
Zitvolleybal2
 
Zitvolleybal3
 
Zitvolleybal4
 
Volleybalclub Kruikenburg en de sportdienst Ternat zetten in op een nieuw G-sportaanbod in de gemeente Ternat. Volleybal is een bijzonder gekende sport maar zijn zitvariant is dat heel wat minder. Zitvolleybal zorgt ervoor dat ook mensen met een fysieke beperking kunnen volleyballen.
 
"In Vlaanderen is er op dit moment slechts één vereniging(Scabazoe vzw) die zitvolleybal aanbiedt. In Nederland daarentegen zijn er wel al heel wat clubs die zitvolleybal aanbieden en organiseren ze zelfs een eigen competitie. De spelregels zijn min of meer dezelfde als bij volleybal alleen moet je de sport al zittend beoefenen"' zegt spotfunctionaris Kris Bruylandt.
 
Zaterdag vond in de gemeentelijke sporthal een demodag plaats rond zitvolleybal. Volleybal Kruikenburg, de sportdienst Ternat, Parantee vzw, Vlaamse Volleybal Bond, Provincie Vlaams Brabant, Scabazoe vzw, Bloso en Inkendael werkten mee om de demodag en de opstart van de nieuwe G-afdeling tot een goed einde te brengen.
 
Het doel van deze nieuwe G-afdeling binnen volleybalclub Kruikenburg is om mensen met een fysieke beperking en valide sporters, via aangepaste spelregels, samen te laten sporten. Tot nu toe zijn de betrokken partners enthousiast om dit project te doen slagen.
 
Voor meer informatie:
Eric@kruikenburgvolley.be - 02 582 77 34

kris.bruylandt@ternat.be - 02 582 05 01 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2015
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024

archief