Maantje WAMBEEK steunt slachtoffers aardbeving Nepal

C21

Maantje WAMBEEK steunt slachtoffers aardbeving Nepal

Nepal_wambeek_klein
 

Maantje Wambeek (Infano vzw) organiseert, in samenwerking met het oudercomité, een creatieve actie om geld in te zamelen voor het Vlaams opvangtehuis ‘Shangrila’ in Nepal, een van de vele slachtoffers van de aardbevingen in april dit jaar.

Iedereen heeft ongetwijfeld de nieuwsberichten over de aardbeving in Nepal gehoord. Als Initiatief Buitenschoolse Opvang liggen kinderen en hun welzijn nauw aan het hart bij Maantje Wambeek van Infano vzw. Daarom wil de IBO de handen uit de mouwen steken. ‘Een van de zovele slachtoffers is ons heel erg bijgebleven’, vertelt teamcoach-begeleider Lieve De Clercq. ‘Het Vlaams opvangtehuis ‘Shangrila’ in Kathmandu moest na de aardbeving van 25 april ontruimd worden door stabiliteitsproblemen. Hierdoor zijn meer dan tachtig straatkinderen (opnieuw) dakloos.’

Dit Vlaams initiatief vangt al twintig jaar kinderen op en wil liefst zo snel mogelijk weer operationeel zijn. ‘Vandaar besloten we om, samen met het oudercomité van Infano vzw, ook ons steentje bij te dragen. Maar daarvoor hebben we iedereen zijn hulp hard nodig’, legt Lieve uit. ‘Tot en met 26 juni (20 uur) zullen we per opbod schilderijtjes verkopen die de kinderen van de IBO zelf gemaakt hebben.’ Iedereen kan hiervoor een bod doen hetzij in het Maantje waar de schilderijtjes te bezichtigen zijn (Stenebrugstraat 3 in Wambeek), hetzij op de tijdelijke Facebookpagina ‘Maantje Wambeek’ van de IBO. Alvorens je een bod kan doen, dien je wel eerst een vriendschapsverzoek te sturen naar deze pagina.
De opbrengst van de schilderijtjes zal door de oudervereniging integraal overgemaakt worden op het rekeningnummer van Shangrila. De schilderijen zullen tot slot feestelijk overhandigd worden aan de hoogste bieders op maandag 29 juni tussen 17 en 18.30 uur, in Maantje Wambeek.
Meer info over deze actie kan je verkrijgen via Lieve (0498-86.32.11 of maantjewambeek@infano.be). Meer info over het Vlaams opvangtehuis kan je vinden op www.shangrilahome.org.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jun 2015
EP
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024

archief