TERNAT - Stookolielek in de Borredam

C21

TERNAT - Stookolielek in de Borredam

001
 
014
 
017
 
018
 

Dinsdagmorgen werd milieuambtenaar Jurgen Thiebaut opgebeld door een buurtbewoner van de Borredam in het centrum van Ternat. De buurtbewoner had sinds de avond ervoor reeds een indringende mazoutgeur in zijn woning. Blijkbaar was hij niet de enige. Ook enkele andere buren hadden last van geurhinder. Ter plaatse werd door de milieuambtenaar enkele zichtbare mazouttanks uit de buurt geopend en gecontroleerd. Zo stootte de milieuambtenaar op een tank die reeds 2 jaar buiten dienst werd gesteld ( rode kaart ) maar die nog niet was opgevuld met inert materiaal. 

Er werden 2 werklieden opgevorderd om mee de riooldeksels in de straat open te leggen. Al gauw bleek de vervuiling niet afkomstig te zijn van deze buiten gebruik gestelde tank. De eigenaar werd wel gecontacteerd en aangemaand om binnen de maand deze tank op te vullen met inert materiaal en het attest hiervan over te maken aan de milieuambtenaar.
 
Ook één van de buren wat verder aan de overkant van de straat had de dag ervoor haar tank laten controleren en een oranje kaart gekregen. Dit wil zeggen dat je tank eventueel nog 6 maanden kan gebruikt worden mits het uitvoeren van enkele herstellingen.
Maar al vlug bleek dat  er in de kelder van deze woning ook een enorme mazoutgeur was vast te stellen. De controleur van deze tank werd terug opgeroepen om naar de tank nog eens te kijken.
 
Milieuambtenaar Thiebaut besliste in samenspraak met de tankcontroleur om de tank onmiddellijk te laten ledigen en te vervangen door een noodtank. Dit op basis van een vermoeden van een lek in deze oude tank.
De buiten gebruik gestelde tank zal nu worden opgevuld met inert materiaal ( zand of schuim ). Er werd geen onmiddellijke schade waargenomen aan de bodem. Gelet op het snel handelen en de vlugge medewerking van de bewoners en de controleur werd er geen proces-verbaal opgemaakt. Er werd geen schade vastgesteld.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jun 2015
EP
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024

archief