TERNAT - Bredere voetpaden in de Brusselstraat

C21

TERNAT - Bredere voetpaden in de Brusselstraat

Image
 

Tussen de markt en het rond punt worden de voetpaden vernieuwd en verbreed. Dit voetpad wordt veel gebruikt door mensen komende van de wijken naar de handelaars op de marktplaats en zeker naar de wekelijkse markt.

Het was een beetje de "missing link". De Brusselstraat is sinds vorig jaar vernieuwd en voorzien van fiets- en voetpaden. De Wijmenierstraat was reeds eerder vernieuwd en voorzien van prachtige fietspaden. Gezien de toestand van de voetpaden tussen het rond punt en de markt  in slechte staat waren, worden deze voetpaden nu vernieuwd en tegelijkertijd verbreed. Dit biedt meer comfort een de voetganger en zorgt ervoor dat de straat versmald wordt. Een smallere straat (van 7 naar 6 meter, wat precies dezelfde breedte is als de reeds vernieuwde Brusselstraat en de Statiestraat) zorgt er voor dat de snelheid automatisch vermindert. Voor een fietspad was er jammer genoeg geen plaats. Dit zal opgevangen worden door van deze zone, een zone van gemengd verkeer te maken waar de fietser dus ook zijn plaats heeft. Deze werken waren al een tijdje gepland maar door de wegomleiding tijdens de omgevingswerken van het nieuw gemeentehuis en door de kraan die lange tijd op de hoek van de Molenstraat en de Brusselstraat stond worden deze nu pas uitgevoerd. De kostprijs van deze werken is 50000 EUR
Ook het wegdek wordt vernieuwd,  affrezen van de toplaag en asfalteren, van aan het rondpunt tot de andere kant van de markt (reisbureau Alternatief) Deze asfalteringswerken worden uitgevoerd in het kader van een samenwerking met de intercommunal Haviland, die aan de gemeenten aanbood om gezamenlijk werken uit te voeren om de prijs te drukken. Samen met deze straat zal ook het smal stuk van de Keizerstraat en het eerste (slechte) deel van de "Populierenveldlos" van een nieuw wegdek worden voorzien. Deze asfalteringswerken zullen worden uitgevoerd in augustus, zeker voor de aanvang der scholen, om de overlast te beperken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jun 2015
EP
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024

archief