SINT-PIETERS-LEEUW / TERNAT - StraPatZen 2015 “Straattheater in Pajottenland en Zennevallei”

C21

SINT-PIETERS-LEEUW / TERNAT - StraPatZen 2015 “Straattheater in Pajottenland en Zennevallei”

Editiepajot_emile_devogeleer_strapatzen_27062015
 

In 2011 werd de eerste stap gezet van een hoofdzakelijk lokaal evenement dat uitgroeide naar een evenement met regionale en zelf landelijke uitstraling. Het jaar erop 2012 werd nog sterker, het eendaags festival op zondag in Wambeek ( Ternat ) groeide uit tot een weekendeditie.

De gemeente Sint Pieters Leeuw stapte mee op de StraPatZen-trein en neemt zaterdag voor haar rekening, zodoende bedient het festival sinds 2012 een ruimer deel van de regio. 

 

Zowel in Wambeek als in Sint Pieters Leeuw worden dezelfde acts gepresenteerd. Elke organisatie heeft zijn eigen nevenaccenten.

 

StraPatZen betekent in het oud Vlaams fratsen of streken van de straat, het festival combineert artistieke kwaliteit in een gezinsvriendelijke sfeer, overgoten met een zomers sausje.

 

Zowel aanstormend talent, talent van eigen bodem en internationale creaties vinden hun plaats in het aangeboden programma.

 

Sint Pieters Leeuw: In Sint-Pieters-Leeuw kan je genieten van straat theateracts en tegelijk honger en dorst stillen aan één van de kraampjes met (multi)culturele gerechten en drank. Na de slotact is er een klein muzikaal optreden van ‘Punto Diaz’.

 

De organisatie wil bezoekers zo veel mogelijk stimuleren om met de fiets of te voet naar het festival te komen. De fietsparking op de parking van het gemeentehuis, aan de ingang van het Colomapark en aan de bibliotheek kunnen gebruikt worden.

 

Deze editie kunnen de extra parkingplaatsen op de Wilgenhofsite gebruikt worden.

 

StraPatZen Sint-Pieters-Leeuw is een organisatie van het gemeentebestuur en CC Coloma.

 

Wambeek: In Wambeek kan je naast het straattheater ook terecht op de tweedehands-kinderspeelgoed-markt, georganiseerd door de gezinsbond, de allerkleinsten kunnen er zich laten grimeren.

 

Dorst kan gelest worden in de grote Midzomertent en je honger kan je er stillen met een overheerlijke hamburger, pakje friet of pastabeker.

 

StraPatZen Wambeek is een organisatie van vzw Midzomer, CC De Ploter en de gemeente Ternat.

 

Partner Gordelfestival: StraPatZen werd geselecteerd als een van de evenementen die vallen onder het ‘Gordelfestival ‘ een organisatie van vzw De Rand, Bloso en de provincie Vlaams-Brabant

 

Op het programma dit jaar zijn nationale en internationale acts van het hoogste niveau onder de kerktorens van Wambeek en Sint Pieters Leeuw en dit op zaterdag 1 augustus in Sint-Pieters-Leeuw en op zondag 2 augustus in Wambeek, de twee dagen zijn gratis te beleven.

 

Het volledige programma vindt men op www.strapatzen.be 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 jul 2015
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024

archief