TERNAT heeft burgerplatform

C21

TERNAT heeft burgerplatform

Ternatbeweegt1439480236
 

Deze week is het burgerplatform 'Ternat Beweegt' in het leven geroepen. De initiatiefnemers willen via het platform www.ternatbeweegt.be positieve en constructieve ideeën lanceren en de mening van de inwoners van Ternat over deze voorstellen verzamelen. Het circulatieplan voor Ternat-centrum is alvast het eerste onderwerp dat wordt aangepakt. Via hun website kan iedereen stemmen over de voorstellen en eigen voorstellen naar voren brengen. Het platform trekt hiermee naar de informatievergadering over het circulatieplan die het gemeentebestuur organiseert op 25 augustus.

AUTO VERSUS FIETSER EN VOETGANGER

Het circulatieplan gaat uit van het STOP-principe (Stappen-Trappen-Openbaar Vervoer-Privaat autovervoer) dat ingeschreven werd in het bestuursakkoord van de meerderheid. Het stuurt het plaatselijk autoverkeer rond  door twee kleine eenrichtingslussen en stuurt het doorgaand verkeer rond het centrum via twee eenrichtingsroutes: via de Molenstraat-Gemeentehuisstraat-Bodegemstraat naar de grens met Sint-Martens-Bodegem, en andersom via Bodegemstraat-Keizerstraat naar de Statiestraat. Het plan geeft voorrang aan fietser en voetganger en maakt plaats voor voetpaden, groen en terrasjes.

Groepen als het Verkeersplatform en de organisaties achter de Ternatse Gordel, de fietstocht die om de twee jaar met de autoloze zondag wordt georganiseerd, ijveren al jaren voor dit principe. Uit een enquête van het Verkeersplatform van enkele jaren geleden bleek reeds dat deze ideeën ook gesteund worden door brede lagen van de bevolking.

Conservatieve groepen binnen LVB en CD&V verzetten zich tegen de principes van het circulatieplan. Zij willen de auto en het doorgaand verkeer weer het Marktplein en de Gemeentehuisstraat doorsturen.

MEER GROEN

Vanuit o.a. Natuurpunt wordt scherp gereageerd op het feit men  steeds maar meer groen wil opofferen voor parkings. Onder andere het voorstel om het groene parkgebied aan de Wijmenierlaan op te offeren voor parking wordt op de korrel genomen. Door het invoeren van eenrichtingsverkeer kunnen de bewoners in hun straat parkeren wordt er gezegd. Er is ook voldoende parkeergelegenheid op wandelafstand van het centrum.

Op www.ternatbeweegt.be kan men over al deze thema's zijn stem laten horen. Men kan ook nieuwe thema's voorstellen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 aug 2015
EP
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024

archief